Aanvragen van een visum

Een vakantie boeken is met paar muis klikken gedaan. Maar je vakantie goed voorbereiden is een hele uitdaging. Er moet van alles geregeld worden: vliegticket, overnachting, bagage en indien nodig een visum. Wat is een visum? Een visum, soms ook beschikbaar als E-visum, is een document die je toestemming geeft om een land binnen te komen. Informeer bij je reisbureau of de ambassade van het land waar je naar toe gaat.

Voor welke landen heb je een visum nodig?
Bahrein, China, Cuba, Gambia, Ghana, India, Indonesië, Oman, Rusland, Sri Lanka, Suriname, Tanzania, Thailand, Turkije, Vietnam en Zuid-Afrika.

Wat heb je nodig om een visum aan te vragen?
Zorg ervoor dat je bij het aanvragen van je visum beschikt over een geldig paspoort met lege pagina’s, extra pasfoto’s, vliegticket en informatie over je verblijf.

E-visum

Voor sommige landen kun je een E-visum aanvragen. Het regelen van een visum doe je online en niet bij de ambassade. Voordeel hiervan is dat je sneller een visum kunt ontvangen. Je ontvangt het per e-mail en na de ontvangst print je het uit.

ESTA en eTA

Behalve de normale visum en het e-visum zijn er ook: ESTA (Electronic System for Travel Authorization) en eTA (electronic Travel Authorization). Deze documenten heb je nodig als je naar de Verenigde Staten of Canada gaat reizen.

eTA
– https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply-nl.html

Esta
– https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1

China
– https://bio.visaforchina.org/HAG2_EN/

Turkije
– https://www.evisa.gov.tr/nl/

Vietnam
– https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu

Indonesië
– https://visa.indonesia.nl

Oman
– https://evisa.rop.gov.om