Transavia bagage

Wat mag je allemaal meenemen in je handbagage? In de cabine mag je een kleine tas of trolley meenemen (zie afmeting). In de handbagage mogen geen voorwerpen met een scherpe punt, knuppels, vuurwapens en chemische stoffen. Hardware zoals smartphones en laptops mogen tijdens de vlucht gebruikt worden (wel in de flightmodus stand). Je hebt de mogelijkheid om per persoon één stuk bagage met maximaal 10 kg mee te nemen. Lees hieronder de regels voor de hand- en ruimbagage bij Transavia.

Afmetingen handbagage Transavia

Transavia handbagageBekijk de afmetingen hieronder in het schema als je handbagage wilt meenemen in de cabine van het vliegtuig. Het gewicht wordt op de luchthaven gecontroleerd door een medewerker. Wil je zeker zijn dat je bagage in de cabine mag meenemen, zorg dan dat je thuis de bagage hebt gemeten en gewogen.

Vloeistoffen
Bij Transavia mag je vloeistoffen meenemen in een verpakking van max. 100 ml per stuk. Doe de verpakkingen samen in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak. De regels voor vloeistoffen gelden voor water, snoep, parfum, gels, cremes en toiletartikelen.

Handbagage afmeting (onder je stoel)
HoogteBreedteDiepteGewicht
Afmeting 45 cm 40 cm 25 cm max. 10 kg

Handbagage afmeting (boven je hoofd)
HoogteBreedteDiepteGewicht
Afmeting 55 cm 40 cm 25 cm max. 10 kg

Transavia ruimbagage

Transavia ruimbagageBij het boeken kun je aangeven hoeveel kilogram bagage je wilt meenemen. Extra bagage bijboeken kan je doen via Mijn Transavia. Je mag de ruimbagage verdelen over vijf bagagestukken, waarvan per bagagestuk niet meer mag zijn dan 32 kg. Per persoon mag je in totaal 50 kg meenemen. De exacte prijzen voor je bagage worden tijdens het boeken getoond. De tarieven van de ruimbagage voor enkele reis vind je hieronder:

Gewicht ruimbagageOnline tariefTarief op de luchthaven
15 kg€ 18 – € 34€ 45
20 kg€ 23 – € 39€ 60
25 kg€ 28 – € 45€ 75
30 kg€ 33 – € 50€ 90
40 kg€ 43 – € 60€ 120
50 kg€ 73 – € 90€ 150

Bagage tips

  • Zorg dat je altijd op tijd bent op de luchthaven. Luchthavens zijn in de zomer vaak het drukst en dat betekent lange rijen bij het inchecken. Een volle vliegtuig betekent vaak ook veel bagage. En als er geen plek meer is in de cabine, kan het zo zijn dat de bagage terecht komt in het bagageruim van het vliegtuig.
  • Ga je voor een paar daagjes weg, neem dan alleen spullen mee die je echt nodig hebt. Bijvoorbeeld als je een weekendje weg gaat, heb je geen grote shampoo flessen nodig. Kies alleen voor die dingen die je echt gaat gebruiken en dragen.
  • Bij Transavia mag je per persoon niet meer dan tien kilogram aan handbagage meenemen. Ga je samen op vakantie en heeft je partner extra kilo’s over maak hier gebruik van.

FAQ
1. Hoeveel handbagage mag je meenemen bij Transavia?
Per persoon is het mogelijk om één handbagage mee te nemen. Maximaal 10 kilogram en niet groter dan 55 x 40 x 25 cm in de cabine.

2. Hoe kan je een stoel reserveren?
Een stoel reserveren kan tijdens het boeken van een vlucht of via je account Mijn Transavia.

3. Wanneer kan je inchecken?
Online inchecken kan dertig uur voor vertrek. Op de luchthaven kun je inchecken bij de check-in balies met je paspoort en ticket.