Transavia bagage

Wanneer je met Transavia gaat vliegen moet je rekening houden met een aantal regels voor de bagage. De vliegmaatschappij hanteert regels en afmetingen waaraan je bagage moet voldoen. Ontdek alle voorwaarden wat je wel en niet mag meenemen in je hand- en ruimbagage. In dit artikel over de bagage bij Transavia zullen we deze regels en afmetingen bespreken zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Afmetingen handbagage Transavia

Transavia handbagageReizigers van Transavia kunnen 1 handbagage van 55 x 35 x 25 cm meenemen aan boord. Daarnaast mag je een handtas meenemen van max. 40 x 30 x 20 cm voor onder je stoel. Wil je zeker zijn dat je bagage in de cabine mag meenemen, zorg dan dat je thuis de bagage hebt gemeten en gewogen.

Vloeistoffen en scherpe voorwerpen
Vloeistoffen mogen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak in verpakkingen van 100 ml per stuk. Voorwerpen met scherpe punten en ontvlambare stoffen zijn verboden aan boord.

Handbagage afmeting (onder je stoel)
HoogteBreedteDiepteGewicht
Afmeting 45 cm 40 cm 25 cm max. 10 kg

Handbagage afmeting (boven je hoofd)
HoogteBreedteDiepteGewicht
Afmeting 55 cm 40 cm 25 cm max. 10 kg

Transavia ruimbagage

Transavia ruimbagageNog meer bagage meenemen? Boek extra ruimbagage. Je bagage wordt dan ingeladen in de ruim van het vliegtuig. Zoals je bij handbagage hebt kunnen lezen gelden er voor ruimbagage ook regels. In totaal mogen reizigers van Transavia 50 kg ruimbagage per persoon meenemen, verdeeld over vijf bagage stukken. Het formaat mag niet groter zijn dan 70 x 60 x 30 cm. Bijboeken kan je doen via Mijn Transavia. De exacte prijzen voor je bagage worden tijdens het boeken getoond. De tarieven van de ruimbagage voor enkele reis vind je hieronder:

Gewicht ruimbagageOnline tariefTarief op de luchthaven
15 kg€ 18 – € 37€ 45
20 kg€ 23 – € 41€ 60
25 kg€ 27 – € 49€ 75
30 kg€ 37 – € 56€ 90
40 kg€ 45 – € 66€ 120
50 kg€ 73 – € 92€ 150

Tips bij het inpakken van de bagage

  • Zorg dat je altijd op tijd bent op de luchthaven. Luchthavens zijn in de zomer vaak het drukst en dat betekent lange rijen bij het inchecken. Een volle vliegtuig betekent vaak ook veel bagage. En als er geen plek meer is in de cabine, kan het zo zijn dat de bagage terecht komt in het bagageruim van het vliegtuig.
  • Ga je voor een paar daagjes weg, neem dan alleen spullen mee die je echt nodig hebt. Bijvoorbeeld als je een weekendje weg gaat, heb je geen grote shampoo flessen nodig. Kies alleen voor die dingen die je echt gaat gebruiken en dragen.
  • Bij Transavia mag je per persoon niet meer dan tien kilogram aan handbagage meenemen. Ga je samen op vakantie en heeft je partner extra kilo’s over maak hier gebruik van.

FAQ
1. Hoeveel handbagage mag je meenemen bij Transavia?
Per persoon is het mogelijk om één handbagage mee te nemen. Maximaal 10 kilogram en niet groter dan 55 x 40 x 25 cm in de cabine.

2. Hoe kan je een stoel reserveren?
Een stoel reserveren kan tijdens het boeken van een vlucht of via je account Mijn Transavia.

3. Wanneer kan je inchecken?
Online inchecken kan dertig uur voor vertrek. Op de luchthaven kun je inchecken bij de check-in balies met je paspoort en ticket.

Meer over Transavia bagage vind je op: https://www.transavia.com/service/nl-nl/bagage/.