TUI bagage

Vlieg jij met TUI naar een volgende vakantiebestemming? Houdt dan rekening met de regels en afmetingen van de bagage. Wat mag je meenemen in de cabine of hoe zwaar mag je koffer zijn? Vragen die allemaal aan de orde komen tijdens het inpakken. Om je te helpen lees je de belangrijkste punten op deze pagina.

TUI handbagage

TUI handbagageAls je bij TUI een vlucht boekt, mag je één stuk handbagage meenemen met een maximale afmeting van 55 x 40 x 20 cm. De handbagage mag niet zwaarder wegen dan 10 kg. Bij de check-in balie kan de handbagage gecontroleerd worden of deze voldoet aan de eisen. Is je handbagage groter dan de gestelde norm, dan wordt deze verplaats naar de laadruimte van het vliegtuig.

  • De maximale afmeting van de handbagage: 55 x 40 x 20 cm.
  • 10 kg handbagage per persoon.

TUI ruimbagage

TUI ruimbagagePassagiers die Economy of Comfort vliegen kunnen tegen betaling ruimbagage bijboeken. Hierbij heb je de keuze uit 20 tot 50 kg. Voor verre bestemmingen met Deluxe is 40 kg bagage inbegrepen. De actuele kosten vind je natuurlijk op TUI.nl. De koffer voor de ruimbagage mag niet zwaarder zijn dan 32 kg en niet groter dan 158 cm (lxbxh).

Gewicht
Economy / Comfort
20 kg
€ 22,-
25 kg
€ 27,-
30 kg
€ 32,-
40 kg
€ 40,-
50 kg
€ 50,-

Bovenstaande kosten zijn gebaseerd op Europese- en Middellandse Zee bestemmingen.

Door de Europese Unie zijn er regels opgesteld wat je niet mag meenemen in je hand- of ruimbagage. Gevaarlijke vloeistoffen, batterijen, powerbanks, e-sigaretten en ontvlambare stoffen zijn niet toegestaan. Wapens, scherpe, puntige voorwerpen of stokken zijn ook niet toegestaan als handbagage.

Bagage bijboeken

Meer bagage nodig dan gedacht? Via Mijn TUI is het mogelijk om 24 uur voor vertrek nog extra bagage bij te boeken.


FAQ
1. Hoeveel handbagage mag je meenemen bij TUI?
De maximale afmeting voor de handbagage is 55 x 40 x 20 cm en niet zwaarder dan 10 kg.

2. Wat is het telefoonnummer van de klantenservice?
TUI is telefonisch bereikbaar op 088 – 088 58 85. En via de live chat en social media.

Meer over TUI bagage vind je op: https://www.tui.nl/vliegtickets/services/bagage/.