Category Archives: Nieuws

Actueel nieuws uit de luchtvaart. Op de pagina vind je nieuws uit de luchtvaart in de wereld.

Regeringsvliegtuig PH-KBX is vertrokken

Het regeringsvliegtuig (Fokker 70) is donderdag vertrokken uit Nederland, onderweg naar Australië. In Australië krijgt het vliegtuig een nieuw leven als een VIP-vliegtuig. Onderweg zal de vliegtuig een tussenstop maken in Maleisië, India en Indonesië.

Luchthavens verwerken 70 miljoen passagiers

Vorig jaar hebben de Nederlandse luchthavens samen meer dan 70 miljoen passagiers verwerkt. Schiphol had een recordaantal met ruim 63 miljoen reizigers. Eindhoven Airport zag een groei van bijna 10 procent.

Schiphol heeft last van harde wind

Door het weer van vandaag hebben vluchten op Schiphol vertraging opgelopen. Vertragingen van tien minuten tot een half uur. Ook met het weer van donderdag worden harde windstoten verwacht volgens het KNMI.

Benchmark: Schiphol goedkoper dan Westerse concurrenten

Uit de benchmark (luchthavengelden en overheidsheffingen) van SEO economisch onderzoek blijkt dat Schiphol de goedkoopste vliegveld is van West-Europa. In het onderzoek is Schiphol vergeleken met andere grote luchthavens in Europa: Brussel, Parijs (Charles de Gaulle), Londen (Heathrow/Gatwick), Madrid, München en Zürich. Maar ook met Dubai en Istanbul Atatürk Airport.

Schiphol test gezichtsherkenning

In samenwerking met KLM is Schiphol gestart met gezichtsherkenning bij het boorden. Hierbij heb je geen instapkaart of paspoort nodig. De nieuwe techniek door middel van een poortje herkent automatisch het gezicht van de passagier.

Video: De nieuwe Airbus A350 van Lufthansa

Tijdens een show in München heeft Lufthansa de nieuwe Airbus A350 laten zien. Eén van de kenmerken van het nieuwe Airbus A350 is de milieuvriendelijkheid. Volgens topman Enders verbruikt de A350 nu minder kerosine dankzij de moderne motoren en door het gebruik van koolstofvezel in de romp. Hierdoor is de A350 25% zuiniger geworden.

Lelystad Airport mag doorgaan met uitbreiden

Raad van State heeft besloten om de uitbreiding van Lelystad Airport door te laten gaan. Nu de uitbreiding mag doorgaan kunnen de start- en landingsbaan worden verlengd van 1250 meter naar 2700 meter. Met een verbreding van 30 meter naar 45 meter. Hiermee kan de luchthaven ook geschikt zijn voor vliegtuigen als een Airbus A320… Read More »