Vliegtijd Thailand

Thailand is één van de populairste landen in Azië. Ongeacht wat je wensen zijn, Thailand heeft van alles te bieden. Overdag door de straten van Bangkok lopen, tempels bekijken of de natuur ontdekken. Het kan allemaal in Thailand. Wie kiest voor een zonvakantie, kiest al gauw voor Phuket. Vlieg jij binnenkort naar Thailand? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang je moet vliegen.

Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

De vliegtijd van Schiphol naar Thailand duurt gemiddeld 11 uur als je rechtstreeks vliegt met KLM. Een vlucht naar Phuket heeft een tussenstop in Bangkok van vanuit daar vlieg je door met Bangkok Airways. Meerdere vliegmaatschappijen vliegen richting Thailand: Lufthansa, Qatar Airways, Etihad Airways, Turkish Airlines en Thai Airways.

Bestemming
Vliegtijd
Amsterdam » Thailand
11 uur

Waar ligt Thailand?

Thailand ligt in het midden van Zuidoost-Azië. Het land grenst aan Cambodja, Laos en Maleisië. Thailand is zo’n twaalf keer groter dan Nederland. Op de kaart vind je Thailand met de coördinaten 5° en 21° noorderbreedte en 97° en 105° oosterlengte.

Wat is de beste reistijd naar Thailand?

De beste reistijd naar Thailand is van november tot maart. Tijdens deze periode is de temperatuur aangenaam en is de kans op regen minder. Het heetste periode is van maart tot juni, dan stijgen de temperaturen boven de 30 graden.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
31 °C
32 °C
33 °C
34 °C
33 °C
32 °C
31 °C
31 °C
31 °C
31 °C
30 °C
30 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Thailand?
De vliegtijd naar Thailand vanaf Amsterdam Schiphol is zo’n 11 uur.

2. Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Thailand?
Onder meer KLM, Lufthansa, Qatar Airways, Etihad Airways, Turkish Airlines en Thai Airways.

3. Wat is het tijdsverschil?
In Thailand is het 5 / 6 uur later dan in Nederland.