Ryanair bagage

Vliegen met of zonder bagage is voor iedereen anders. Let er wel op dat je bagage aan bepaalde eisen moet voldoen. Elk vliegmaatschappij heeft zijn eigen regels als het gaat om de bagage. Ga je met Ryanair op vakantie en neem je bagage mee? Dan zijn er een aantal regels voor de handbagage en ruimbagage. Voor al je vragen over de afmetingen en regels rondom de Ryanair bagage vind je hieronder in het artikel.

Ryanair handbagage

Ryanair handbagagePassagiers van Ryanair hebben het recht om één handbagage mee te nemen in het vliegtuig. Denk bijvoorbeeld aan een handtas. Brandbare objecten en voorwerpen die een gevaar vormen zoals een scherpe objecten of giftige stoffen zijn verboden. De afmeting van de handbagage mag niet groter zijn dan 40 x 20 25 cm en moet onder de stoel passen. Als je extra bagage wilt meenemen voor in de cabine, dan kies je tijdens het boeken voor ‘Regular’. Hiermee kun je een extra koffer van maximaal 10 kg meenemen met een afmeting van 55 x 40 x 20 cm. Voordeel hiervan is dat je niet hoeft te wachten bij de bagageband op je bestemming. De actuele regels en afmetingen zijn te vinden op Ryanair.nl.

Afmetingen handbagage Ryanair

Bij het boeken van een vliegticket heb je recht op een handbagage met maximaal een afmeting van 40 x 20 x 25 cm. Zoals een hand-, laptop- of een soortgelijke tas.

Afmeting
Gewicht
Handbagage
40 x 20 25 cm
10 kg

Ryanair ruimbagage

Ryanair ruimbagageKies tijdens het boeken voor de optie ‘Plus’ wanneer je ruimbagage wilt meenemen. Je ruimbagage bij Ryanair mag max. een afmeting hebben van 81 x 119 x 119 cm en niet zwaarder zijn dan 20 kg. Per passagier mag je drie stuks koffers kopen voor in de laadruimte. Als je gewicht wilt toevoegen aan je ruimbagage dan betaal je €/£ 9 per extra kilogram.

Afmeting
Gewicht
Ruimbagage
81 x 119 x 119 cm
20 kg