Ryanair inchecken

Reizigers die vliegen met Ryanair kunnen via verschillende manieren inchecken. Dit kan via de website en via de mobiele app. Zodra je hebt ingecheckt voor de vlucht wordt je instapkaart opgeslagen in de Ryanair app. De boardingpass kan je laten zien bij de balie en gate. Op de boarding pas staat je naam, reserveringsnummer, vluchtnummer met tijd en stoelnummer.

Online inchecken bij Ryanair

Op de website van Ryanair kun je 48 uur en 2 voor elk (vertrekkende) vlucht inchecken. Na het online inchecken kan de instapkaart worden opgeslagen of afgedrukt.

Stoel reserveren
Er zijn twee opties om een stoel te reserveren. Je kunt ervoor kiezen om een zelf een stoel te kiezen of een willekeurige stoel laten toewijzen. Selecteer een stoel bij de boeking om deze te bevestigen. Er kunnen eventueel kosten bijkomen.

Ryanair bagage inchecken
Als reiziger heb je recht op één kleine tas met een afmeting van max. 40 cm x 20 cm x 25 cm. Passagiers met ‘Prioriteit & 2 Handbagage’ reservering kunnen een extra tas van maximaal 10 kg (55 cm x 40 cm x 20 cm) meenemen. Wel zijn hier kosten aan verbonden.

Hoe werkt inchecken bij Ryanair?

  • Bezoek de website van Ryanair.com en volg de stappen om in te checken.
  • Heb je online ingecheckt en geen ruimbagage? Dan kun je met je boardingpass doorlopen naar de veiligheidscontrole en de gate.
  • Wil je op de luchthaven inchecken? Bij de balie op de luchthaven is het mogelijk met je paspoort.

Incheckbalie
Online inchecken bij Ryanair is niet verplicht. Je kunt natuurlijk ook op het vliegveld inchecken bij de balie. Op Schiphol vind je de check-in balie bij Vertrekhal 3. Wees ruim op tijd.

Mijn Ryanair

Met een account op myRyanair kun je als reiziger makkelijk vluchten bekijken, beheren en inchecken. Via ryanair.com/nl/nl/check-in kun je een account aanmaken. Ook is er een app beschikbaar voor je telefoon. Door een account aan te maken bij Ryanair kun je het volgende doen:

  • Online inchecken.
  • Toegang tot je boarding pas.
  • Bagage inchecken en stoel reserveren.
  • Vluchtgegevens bekijken en wijzigen.

FAQ
1. Hoe kan je inchecken bij Ryanair?
Inchecken bij Ryanair kan op verschillende manieren. Je kunt zelf online inchecken en bij de balie op de luchthaven.

2. Wanneer kan je online inchecken?
Je kunt online inchecken vanaf 48 uur tot 2 uur voor vertrek.

3. Wanneer moet je aanwezig zijn op de luchthaven?
Het wordt aangeraden om uiterlijk twee tot drie uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.

4. Wat is een boardingpass?
Dat is een instapkaart die je toegang geeft tot het vliegtuig.