Ryanair inchecken

Reizigers die vliegen met Ryanair kunnen via verschillende manieren inchecken. Dit kan via de website en via de mobiele app. Zodra je hebt ingecheckt voor de vlucht wordt je instapkaart opgeslagen in de Ryanair app. De boarding pas kan je laten zien bij de balie en gate. Op de boarding pas staat je naam, reserveringsnummer, vluchtnummer met tijd en stoelnummer.


Online inchecken bij Ryanair

Op de website van Rynair kun je 48 uur en 2 voor elk (vertrekkende) vlucht inchecken. Na het online inchecken kan de instapkaart worden opgeslagen of afgedrukt.

Stoel reserveren
Er zijn twee opties om een stoel te reserveren. Je kunt ervoor kiezen om een zelf een stoel te kiezen of een willekeurige stoel laten toewijzen. Selecteer een stoel bij de boeking om deze te bevestigen. Er kunnen eventueel kosten bijkomen.

Ryanair bagage inchecken
Als reiziger heb je recht op één kleine tas met een afmeting van 40 cm x 20 cm x 25 cm. Passagiers met ‘Prioriteit & 2 Handbagage’ reservering kunnen een extra tas van maximaal 10 kg (55 cm x 40 cm x 20 cm) meenemen. Wel zijn hier kosten aan verbonden.

Mijn Ryanair

Met een account op myRynair kun je als reiziger makkelijk vluchten bekijken, beheren en inchecken. Via ryanair.com/nl/nl/check-in kun je een account aanmaken. Ook is er een app beschikbaar voor je telefoon. Door een account aan te maken bij Ryanair kun je het volgende doen:

  • Online inchecken.
  • Toegang tot je boarding pas.
  • Bagage inchecken en stoel reserveren.
  • Vluchtgegevens bekijken en wijzigen.

Ryanair contact
Heb je vragen of je vlucht of lukt het niet om in te checken? Neem contact op met met de klantenservice van Ryanair.

  • ryanair.com/nl/nl/nuttige-informatie/Klantenservice