Wizz Air bagage

Wat mag je allemaal meenemen of hoe zwaar mag je koffer zijn? Op deze pagina besteden we aandacht aan de bagageregels van Wizz Air. Controleer altijd het gewicht en afmeting van je bagage voor je naar het vliegveld gaat. Zo weet je zeker dat je geen extra kosten hebt.

Wizz Air handbagage

Wizz Air handbagageIedereen die vliegt met Wizz Air heeft recht op een gratis handbagage. De handbagage moet onder de stoel kunnen passen, zoals een hand- of laptoptas. Met het ‘Basis’ tarief heb je de mogelijkheid voor een handbagage van max. 40 x 30 x 20 cm, niet zwaarder dan 10 kg. Passagiers met Wizz Priority kunnen een extra trolley (55 x 40 x 23 cm) meenemen in de cabine.

  • Handbagage: 40 x 30 x 20 cm
  • Trolley: 55 x 40 x 23 cm

Wizz Air ruimbagage

Wizz Air ruimbagageWizz Air geeft passagiers verschillende opties voor ruimbagage. Tegen betaling kun je bagage toevoegen van 10, 20 en 30 kg. Bagage mag niet groter zijn dan 149 x 119 x 171 cm (l x b x h). De kosten worden berekend op basis van reisdatum en gewicht. Voor meer informatie over de Wizz Air ruimbagage vind je op Wizzair.com.

Tarief
Bagage
Gewicht
Basis
Handbagage
Wizz Go
Handbagage + ruimbagage
20 kg
Wizz Plus
Handbagage + ruimbagage
32 kg

Bagage bijboeken

Als je achteraf meer bagage nodig hebt, kun je later online of via de klantenservice meer bagage toevoegen. Drie stuks bagage kunnen online worden toegevoegd en drie stuks op het vliegveld.

Vloeistoffen
Door de Europese Unie zijn regels vastgesteld voor het meenemen van vloeistoffen in de handbagage tijdens de vlucht. Zo moet vloeistof verpakt zijn in maximaal 100 milliliter fles. Alle vloeistoffen moeten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Vloeistoffen die je op het vliegveld koopt worden voorzien van een speciale zak. Bij de veiligheidscontrole op het vliegveld kunnen producten weggegooid worden.

FAQ
1. Wat zijn de afmetingen van handbagage bij Wizz Air?
Als je vliegt met Wizz Air mag je gratis een stuk handbagage meenemen. De handbagage mag niet groter zijn dan 40 x 30 x 20 cm, 10 kg. Passagiers met Wizz Priority mogen en groter stuk handbagage zoals een trolley meenemen aan boord van max. 55 x 40 x 23 cm.

2. Hoeveel kost ruimbagage bijboeken?
De kosten variëren afhankelijk van de gekozen datum en gewicht.

Meer informatie over de bagage bij Wizz Air vind je op: https://wizzair.com/nl-nl/informatie-en-diensten/reisinformatie/bagage.