Google vluchten

Wanneer je op vakantie gaat zoek je op internet naar de goedkoopste vliegtickets. Maar wist je dat Google een nieuwe vergelijker heeft geïntroduceerd om vliegtickets te vergelijken: Google Flights. Een nieuwe manier om eenvoudig goedkope vliegtickets te zoeken.

Vluchten zoeken met Google Flights

Stel je zoekt twee vliegtickets naar Italië (Rome) voor een aantal dagen en vertrekt vanaf Schiphol, Amsterdam. Kies het vertrek- en retourdatum en klik op Zoeken. Standaard staat de zoekfunctie op Economy class.
Google Flights - Vlucht zoekenGoogle Flights laat een aantal vluchten zien met de tijd en de prijs. Kies de gewenste vlucht en klik op Vlucht selecteren. Als bevestiging zie je de informatie over de heen- en terugreis. Is alles akkoord, klik dan op de roze button Selecteren. Om de vlucht te boeken stuurt Google Flights je door naar de website van de aanbieder. Je kunt een melding instellen en Google stuurt een e-mail wanneer de prijzen stijgen of dalen.

Google Flights

Bestemmingen verkennen met Google vluchten

Wil je op vakantie en heb je een bepaald budget om te besteden, maar nog geen keuze gemaakt waar je naar toe wilt? Met de optie om de bestemmingen te verkennen kun je snel ideeën op doen. Vul bij vertrek de vliegveld in (aankomst niet verplicht), selecteer de vertrek- en retourdatum en je ziet automatisch op de wereldkaart voor welke prijs je kunt vliegen. Google Flights - Bestemmingen verkennen

Conclusie
Naast Google Flights zijn er natuurlijk andere opties die jou de mogelijkheid geven om vliegtickets te vergelijken. Denk aan vergelijkingssites als Skyscanner en Tix. Google Flights onderscheid zich doordat zij rechtstreeks met de luchtvaartmaatschappij werken, bij het boeken word je naar de website van de luchtvaartmaatschappij gestuurd. Eventuele kosten voor de bagage kunnen er nog wel bijkomen.

Er zijn een aantal beperkingen. Via Google Flights heb je geen mogelijkheid om extra services erbij te nemen, zoals een huurauto of hotel. Direct contact is helaas niet mogelijk. In dat geval wordt je doorverwezen naar de luchtvaartmaatschappij. Ook kan het zijn dat niet alle luchtvaartmaatschappijen samen werken met Google Flights, waardoor je niet altijd een compleet overzicht hebt van de aanbiedingen. Waarom toch gebruiken? Google Flights heeft een aantal handige functies die je kunnen helpen om een vlucht te boeken. Met de kalenderoverzicht zie je wanneer de beste tarieven zijn. Wil je de goedkoopste vliegtickets en ben je flexibel met de vertrekdatum, dan kan je gebruik maken van de prijsgrafiek.

Aan de slag met Google Flights

Enthousiast? Google Flights is een handige tool om snel diverse vluchten te zoeken. Ben je net als ons ook enthousiast over deze dienst van Google? Kijk snel en vergelijk de beste aanbiedingen op Google Flights: https://www.google.nl/flights.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...