Vueling inchecken

Voordat je kunt instappen in het vliegtuig moet je eerst inchecken. Dat kan bij Vueling online via de website of op de luchthaven. Dagelijks voert Vueling vluchten uit vanaf Schiphol.

Online inchecken bij Vueling

Online inchecken bij Vueling is mogelijk tot 1 uur voor vertrek. Na het inchecken krijg je de boardingpass en kun je direct doorlopen naar de controle. Ook als je ruimbagage hebt, is het slim om online in te checken. Bij de incheckbalie hoef je dan alleen je bagage af te geven.

Hoe werkt (online) inchecken bij Vueling?

  1. Bezoek de website van Vueling.com.
  2. Klik op ‘online inchecken‘. Vul je reserveringsnummer en e-mailadres in.
  3. Heb je alleen een handbagage en ben je online ingecheckt? Dan kun je met de boardingpass doorlopen naar de veiligheidscontrole.
  4. Wil je ruimbagage afgeven op de luchthaven? Loop dan door naar de incheckbalie van Vueling.

Inchecken op Schiphol
Een alternatief voor online inchecken is op de luchthaven bij de incheckbalie. De vluchten van Vueling vertrekken van Schiphol vanaf Vertrekhal 3. De incheckbalies openen ongeveer twee uur voor de vlucht en sluiten tussen 40 – 75 minuten voor het geplande vertrek van de vlucht. Meestal afhankelijk van de bestemming.

Vueling inchecken

Stoelreservering bij Vueling

Reserveer als één van de eerste een stoel bij Vueling. Tijdens het boeken van je vlucht of bij het (online) inchecken kun je een stoel kiezen. Als je geen stoel kiest, wordt een willekeurige stoel toegewezen door Vueling.

Wat kost stoel reserveren?

Houdt er rekening mee dat de prijzen kunnen veranderen. De kosten voor het reserveren van een stoel is afhankelijk van de route, datum en waar je reserveert.

Space One
Een stoel op de eerste rij in het vliegtuig met 20% meer ruimte en voorrang tijdens het instappen plus twee stuks bagage aan boord.

Space Plus
Meer ruimte en voorrang bij het instappen incl. 2 bagage stuks aan boord. Dit zijn de rijen twee tot vier.

Space
Een stoel met meer ruimte bij de nooduitgang.

Stoel keuzeOnlineLuchthaven
Standaard stoel€ 3,- tot € 30,-€ 5,- tot € 32,-
Space, Space Plus, Space One€ 10,- tot € 80,-€ 10,- tot € 85,-

Veelgestelde vragen over Vueling inchecken
1. Hoe kan je inchecken bij Vueling?
Inchecken bij Vueling kan op verschillende manieren. Je kunt zelf online inchecken via de website of de app en bij de incheckbalie op de luchthaven.

2. Wanneer kan je online inchecken ?
Je kunt een stoel reserveren vanaf 7 dagen tot 4 uur voor vertrek.

3. Wanneer moet je aanwezig zijn op de luchthaven?
Het wordt aangeraden om uiterlijk twee tot drie uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.

Meer over online inchecken bij Vueling vind je op: https://www.vueling.com/nl/vueling-diensten/online-inchecken.