Vliegtijd Zuid-Afrika

Natuur, verschillende diersoorten en mooi stranden. Zuid-Afrika is voor iedereen een prachtige vakantiebestemming. Populaire bestemmingen in Zuid-Afrika zijn Kaapstad en Johannesburg. Ontdek tijdens je vakantie de uitgestrekte landschappen, nationale parken en dorpjes. Is Zuid-Afrika jouw volgende vakantiebestemming? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang het vliegen is.

Hoe lang is het vliegen naar Zuid-Afrika?

De vliegtijd zonder overstap van Schiphol naar Kaapstad of Johannesburg is 11,5 uur. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegt KLM rechtstreeks naar Zuid-Afrika. Als je een vliegticket hebt met overstap dan ben je iets langer onderweg. Woon je langs de grens met België of Duitsland? Dan kun je ook vliegen via Düsseldorf Airport of Brussels Airport. De vliegtijd is ongeveer gelijk.

Bestemming
Vliegtijd
Afstand
Amsterdam » Zuid-Afrika
11,5 uur
9600 km

Waar ligt Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika ligt helemaal in het zuiden van het continent Afrika. Het land grenst aan Namibië, Zimbabwe, Botswana en Mozambique.

Wat is de beste reistijd naar Zuid-Afrika?

De beste periode voor een vakantie naar Zuid-Afrika is van september tot en met november. Voor het strand is de beste reistijd van december t/m februari.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
30 °C
29 °C
26 °C
23 °C
21 °C
20 °C
19 °C
20 °C
22 °C
23 °C
26 °C
29 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Zuid-Afrika?
De vliegtijd naar Zuid-Afrika vanaf Amsterdam is zo’n 11,5 uur.

2. Wat is het tijdsverschil?
Geen tijdsverschil in de zomer.