Vliegtijd Sri Lanka

Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan en heeft een tropische klimaat. Het hele jaar door heb je heerlijk weer en geniet je op één van de vele stranden. Wie avontuurlijk is ingesteld kan op op safari gaan. Vlieg je binnenkort naar Sri Lanka? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang je moet vliegen.

Hoe lang is het vliegen naar Sri Lanka?

De vliegtijd naar Sri Lanka is ongeveer 12 uur. Vanaf Amsterdam Schiphol maak je met KLM een tussenlanding in Delhi of Mumbay. Etihad Airways vliegt via Abu Dhabi rechtstreeks door naar Colombo.

Bestemming
Vliegtijd
Afstand
Amsterdam » Sri Lanka
12 uur
8300 km

Waar ligt Sri Lanka?

Ten zuidoosten van India gescheiden door de Golf van Mannar ligt Sri Lanka. Het eiland in Zuid-Azië is gelegen in de Indische Oceaan. Op de kaart vind je Sri Lanka met de coördinaten tussen 5° en 10° noorderbreedte en 79° en 82° oosterlengte.

Wat is de beste reistijd naar Sri Lanka?

Sri Lanka is op elk moment van het jaar een uitstekende plek om te bezoeken, omdat er in verschillende delen van het land constant zonnig en heerlijk weer is. De beste tijd voor Sri Lanka is tussen december en april, wanneer het land het drukst is. Maar ook de zomermaanden mei tot en met september zijn ideaal, vooral aan de oostkust. Temperaturen in Sri Lanka zijn het hele jaar door constant.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
31 °C
31 °C
32 °C
32 °C
31 °C
30 °C
30 °C
30 °C
30 °C
30 °C
30 °C
30 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Sri Lanka?
De vliegtijd naar Sri Lanka vanaf Amsterdam Schiphol is zo’n 12 uur.

2. Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Sri Lanka?
KLM en Etihad Airways.

3. Wat is het tijdsverschil?
In Sri Lanka is het 3 / 4 uur later dan in Nederland.