Lufthansa inchecken

Net als elke vliegmaatschappij heeft Lufthansa ook regels voor (online) inchecken. Lufthansa is de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij met dochterondernemingen als Eurowings en Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij biedt vluchten naar alle continenten in de wereld. Vanuit Nederland vliegt Lufthansa vanaf Amsterdam Schiphol.

Online inchecken bij Lufthansa

Vlieg je met Lufthansa, dan kun je op op verschillende manieren inchecken. Dit kan online via de website, bij de incheckbalie of een self service check-in op de luchthaven. Online inchecken gaat open vanaf 30 uur voor de vertrektijd. Download of print de instapkaart uit na het online inchecken.

Hoe werkt inchecken bij Lufthansa?

  1. Ga naar de website https://www.lufthansa.com/de/en/online-check-in en volg de stappen om in te checken. Vul je ticketnummer, voor- en achternaam in.
  2. Heb je online ingecheckt en geen ruimbagage? Dan kun je met je boardingpass doorlopen naar de veiligheidscontrole en de gate.
  3. Wil je op de luchthaven inchecken? Dat kan bij de balie op de luchthaven met je paspoort.

Inchecken op de luchthaven
Naast online kun je ook kiezen voor inchecken op het vliegveld bij de incheckbalie. Op Schiphol vind je de check-in balie van Lufthansa in Vertrekhal 1 en selfservice check-in bij Vertrek 1A. Scan je paspoort en vul je ticketnummer in.

Online inchecken bij Lufthansa lukt niet

Als het niet lukt om je vlucht in te checken kan het betekenen dat je te vroeg bent. Je kunt dan op een later moment proberen. Online inchecken bij Lufthansa vanaf 30 uur voor vertrek.

Stoel reserveren

Tijdens het (online) inchecken kun je kiezen uit de stoelen die nog beschikbaar zijn. De kosten voor het reserveren van een stoel is afhankelijk van de plek in het vliegtuig. In de Premium en Economy klasse word gratis eten geserveerd. Met Lufhansa FlyNet heb je toegang tot het internet. Chatten, e-mailen en film kijken is mogelijk tijdens je vlucht. De tarieven voor FlyNet verschillen aan de hand van de reistijd en internetsnelheid.

Ruimbagage en handbagage
Bij Lufthansa mag je handbagage niet zwaarder zijn dan 8 kilo en niet groter dan 55 x 40 x 23 cm. Voor intercontinentale vluchten mag je gratis ruimbagage meenemen van maximaal 23 kilo. Voor extra ruimbagage geldt een toeslag.

Veelgestelde vragen over (online) inchecken bij Lufthansa
1. Hoe kan je inchecken bij Lufthansa?
Inchecken bij Lufthansa kan op verschillende manieren. Je kunt online inchecken via de Lufthansa website, app en bij de incheckbalie op de luchthaven.

2. Wanneer kan je online inchecken?
Je kunt online inchecken 23 uur voor vertrek.

3. Wanneer moet je aanwezig zijn op de luchthaven?
Het wordt aangeraden om uiterlijk twee tot drie uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.

4. Wat is een boardingpass?
Dat is een instapkaart die je nodig hebt om in het vliegtuig in te stappen.

Meer over online inchecken bij Lufthansa vind je op: https://www.lufthansa.com/ar/en/online-check-in.