KLM bagage

Als je op vakantie gaat met het vliegtuig, dan is het fijn om te weten wat er allemaal mee mag. Zo heeft ieder maatschappij zijn eigen regels. We gaan hier verder in op de KLM handbagage. Dit is een handbagage koffer per persoon met een maximale afmeting van 55 cm bij 35 cm bij 25 cm. Daarnaast mag je nog een extra handtas of laptoptas meenemen met een afmeting van maximaal 40 cm bij 30 cm bij 15 cm. Het mag maximaal 12 kilo wegen. Lees nu hoeveel handbagage of koffers je per persoon mag meenemen tijdens je reis met KLM.

KLM handbagage

KLM handbagageDe regels voor KLM handbagage dien je te weten voordat je gaat reizen. Je moet er namelijk rekening mee houden wanneer je je tassen in gaat pakken. Vloeistoffen moeten bijvoorbeeld altijd in verpakkingen zitten van maximaal 100 ml. Ook moeten ze in een doorzichtig zakje passen van maximaal een liter. Er zijn wel een paar uitzonderingen:

  • Medicatie die je tijdens de vlucht nodig hebt mag mee, maar dan moet je wel een medische verklaring in je bezit hebben.
  • Als je tijdens je reis speciale dieetproducten nodig hebt mag dat ook.
  • Ouders mogen babyvoeding meenemen (let wel op daar gelden ook per vlucht speciale regels voor).
HandbagageAantalAfmetingGewicht (totaal)
Economy Class155 x 35 x 25 cm12 kg
Business Class255 x 35 x 25 cm18 kg

Kan er bagage bij worden geboekt?
Bij KLM kun je extra bagage bijboeken. Dit kun je tot 24 uur van tevoren doen. Dit kan via Mijn KLM of je kunt het doen met je Flying Blue account. Ook kan er in worden gelogd op de site met je boekingscode en naam. Hoeveel dat er bij betaald moet worden hangt af van de bestemming, de locatie en welk ticket je hebt.

KLM ruimbagage

KLM ruimbagageVoor de ruimbagage zijn er ook eigen regels bij iedere maatschappij. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht als je 1x ruimbagage meeneemt, van maximaal 23 kg. Dit geldt binnen Europa, maar ook intercontinentaal. De koffer mag niet groter zijn dan 158 cm (L + B + H). Het kan wel per vlucht verschillen wat de maximale afmeting is of het maximale gewicht.

In de ruimbagage stop je vaak je kleding, schoenen, handdoeken, toiletspullen, misschien nog je zwemkleding, een adressenboekje, pen en papier als je bijvoorbeeld mensen een kaartje wil sturen. Een telefoonoplader misschien. Iedereen neemt wat anders mee op vakantie, maar zorg dat je niet teveel mee gaat nemen. Het moet wel in de koffer passen en niet te zwaar zijn.

Per vlucht kun je het beste kijken hoeveel je mee mag nemen, welke afmetingen en het gewicht. Als je dat in de gaten houdt dan is de kans groot dat je niets bij hoeft te betalen als je gaat vliegen met KLM. Let er bij de terugreis ook op, want dan neem je vaak souvenirs mee.

RuimbagageAantalAfmetingGewicht max.
Economy Class1 stuk158 cm (L + B + H)23 kg per stuk
Business Class2 stuks158 cm (L + B + H)32 kg per stuk

Extra bagage bijboeken

Als je op vakantie gaat is het goed om te weten wat de regels zijn voor je bagage. Het is mogelijk om extra bagage bij te boeken. Let er wel op dat een bagagestuk niet zwaarder mag zijn dan 32 kg.

FAQ
1. Hoeveel kg handbagage mag je meenemen bij KLM?
In de Economy Class mag je handbagage niet zwaarder zijn dan 12 kg.

2. Welke afmetingen gelden bij KLM voor handbagage?
Handbagage bij KLM mag niet groter zijn dan 55 x 35 x 25 cm.

3. Wat mag je meenemen in je handbagage bij KLM?
Vloeistoffen moeten in een doorzichtige verpakking zitten van maximaal 100 ml, medicijnen met medische verklaring en voor babyvoeding gelden speciale regels.

4. Hoe kan ik extra bagage bijboeken?
Bij KLM kun je extra bagage bijboeken. Dit kun je tot 24 uur van tevoren doen. Via Mijn KLM of je kunt het doen met je Flying Blue account.