KLM bagage

Wanneer je met KLM gaat vliegen gelden er een aantal regels voor de bagage. De vliegmaatschappij hanteert regels en afmetingen waaraan je bagage moet voldoen. Ontdek alle voorwaarden wat je wel en niet mag meenemen in je hand- en ruimbagage. In dit artikel zullen we deze regels en afmetingen bespreken voor de bagage bij KLM, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

KLM handbagage

KLM handbagageMet een ticket voor de Economy Class geldt standaard 2 stuks handbagage. een afmeting van 55 x 35 x 25 cm. De afmeting voor de handbagage mag niet groter zijn dan 55 x 35 x 25 cm. Een extra handbagage voor persoonlijke spullen zoals een handtas of laptoptas niet meer dan 40 x 30 x 15 cm. In totaal mag het gewicht niet meer zijn dan 12 kg. Je handbagage moet aan deze regels voldoen om mee te kunnen nemen in het vliegtuig. Voor Business Class is het toegestane gewicht 18 kg. Passagiers kunnen twee stuks handbagage meenemen, plus een kleine handtas. Het voordeel van reizen met alleen een handbagage is dat je niet bij de landing hoeft te wachten op je bagage.

Aantal handbagageAfmetingGewicht (totaal)
Economy Class155 x 35 x 25 cm12 kg
Business Class255 x 35 x 25 cm18 kg

Wat mag er wel en niet in je handbagage?

Vloeistoffen en scherpe voorwerpen
Daarnaast gelden er een aantal regels voor items die niet in je handbagage mogen, zoals scherpe voorwerken, messen en brandbare stoffen. Vloeistoffen mogen wel mee in de handbagage, maar niet meer dan 100 ml per stuk bevatten. En moeten worden vervoerd in een doorzichtige plastic zak. Vloeistoffen met grotere hoeveelheden mogen mee in de ruimbagage.

  • Medicatie die je tijdens de vlucht nodig hebt mag mee, maar dan moet je wel een medische verklaring in je bezit hebben.
  • Als je tijdens je reis speciale dieetproducten nodig hebt mag dat ook.
  • Ouders mogen babyvoeding meenemen (let wel op daar gelden ook per vlucht speciale regels voor).

KLM ruimbagage

KLM ruimbagageDe regels en afmetingen voor ruimbagage bij KLM hangt af van je bestemming, reisklasse en ticket. Vlieg je Economy Class met een standaard of flex ticket, dan is 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg inbegrepen. De afmeting van de ruimbagage mag niet meer zijn dan 158 cm (lengte + breedte + hoogte). Als je Business Class vliegt mag je twee stuks ruimbagage meenemen. Elk ruimbagage mag niet meer zijn dan 32 kg. Als je ruimbagage deze afmetingen overschrijdt moet je mogelijk extra betalen. Vooraf kun je ruimbagage online inchecken, zodat je tijd bespaard op de luchthaven. Zorg ervoor dat je bagage goed labelt met je naam en adres. Hierdoor kan je bagage makkelijker teruggevonden worden als deze verloren gaat tijdens je reis.

Aantal ruimbagageAfmetingGewicht max.
Economy Class1 stuk158 cm (L + B + H)23 kg per stuk
Business Class2 stuks158 cm (L + B + H)32 kg per stuk

Hoe kan je extra bagage bijboeken?

Als je op vakantie gaat is het goed om te weten wat de regels zijn voor je bagage. Het is mogelijk om extra bagage bij te boeken. Let er wel op dat een bagagestuk niet zwaarder mag zijn dan 32 kg. Dit kan tot 24 uur van tevoren via Mijn KLM of je kunt het doen met een Flying Blue account. Ook kan er in worden gelogd op de site met je boekingscode en naam. De kosten zijn afhankelijk van de bestemming, locatie en de soort ticket.

Tips bij het inpakken van je bagage

Zorg dat je aan de regels voor bagage voldoet bij KLM, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het inchecken.

  • Check de regels van tevoren. Het is verstandig van te voren op de hoogte te zijn van de om de regels, zodat je precies weet wat wel en niet is toegestaan.
  • Houd rekening met het gewicht. Zorg ervoor dat je handbagage niet te zwaar is en het toegestane gewicht niet overschrijdt. Gebruik een weegschaal om het gewicht te controleren voordat je gaat vertrekken.

Veelgestelde vragen over KLM bagage
1. Hoeveel kg handbagage mag je meenemen bij KLM?
In de Economy Class mag je handbagage niet zwaarder zijn dan 12 kg.

2. Welke afmetingen gelden bij KLM voor handbagage?
Handbagage bij KLM mag niet groter zijn dan 55 x 35 x 25 cm.

3. Wat mag je meenemen in je handbagage bij KLM?
Vloeistoffen moeten in een doorzichtige verpakking zitten van maximaal 100 ml, medicijnen met medische verklaring en voor babyvoeding gelden speciale regels.

4. Hoe kan ik extra bagage bijboeken?
Bij KLM kun je extra bagage bijboeken. Dit kun je tot 24 uur van tevoren doen. Via Mijn KLM of je kunt het doen met je Flying Blue account.

Meer over KLM bagage vind je op: https://www.klm.nl/information/baggage.