Transavia inchecken

Goed voorbereid op reis gaan? Zorg ervoor dat je voor aankomst op de luchthaven bent ingecheckt. Bij Transavia kan je vanaf dertig uur voor vertrektijd gratis online inchecken. Lukt het niet, dan is het altijd mogelijk op de luchthaven.

Transavia online inchecken

Bespaar tijd op de luchthaven door zelf alvast online in te checken voor je vlucht. Op het vliegveld kun je doorlopen naar de controle en de gaat als je alleen met een handbagage reist. Vanaf 30 uur voor je vertrek kun je online inchecken bij Transavia.

Hoe werkt (online) inchecken bij Transavia?

  1. Ga naar Transavia.nl en klik bovenin op ‘Online inchecken‘ of via Mijn Transavia.
  2. Vul je boekingsnummer, achternaam en vertrekdatum in.
  3. Controleer je gegevens en reserveer je stoel aan boord.
  4. Heb je online ingecheckt en geen ruimbagage? Dan kun je met je boardingpass doorlopen naar de veiligheidscontrole en de gate.

Hoe lang van tevoren moet je op Schiphol aanwezig zijn?

Wil je inchecken op de luchthaven, wees dan op tijd aanwezig, maar ook niet te vroeg. Voor vluchten vanaf Schiphol is het advies om drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. De check-in balies vind je in vertrekhal 1. Vlieg je vanaf Rotterdam- of Eindhoven Airport dan zijn de check-in balies open vanaf 2 voor vertrek. Denk eraan dat je voor de sluitingstijd van de balie bent ingecheckt en je bagage hebt afgegeven.

Transavia terugreis inchecken

Voor beide vluchten tegelijk inchecken is niet mogelijk. Wil je voor je terugreis inchecken dan moet je wachten tot de check-in 30 uur voor vertrek open gaat.

Transavia inchecken

Stoelreservering bij Transavia

Bij het raam of langs gangpad? Reserveer je stoel tijdens het (online) inchecken of bij het boeken van je vlucht. Hoe eerder je incheckt, hoe meer keuze je hebt om te kiezen. Al vanaf dertig uur voor vertrek kun je een stoel reserveren. Ook kun je op de luchthaven inchecken, maar dan wijst Transavia een stoel voor je. Wil je zeker weten dat je naast elkaar komt te zitten? Kies dan voor thuis online inchecken.

Wat kost stoel reserveren?

De kosten voor het reserveren van een stoel hangt af van het tarief (Basic, Plus of Max), type stoel en je bestemming. Hieronder vind je de prijzen per persoon / per enkele reis.

StoelBasicPlusMax
Standaard stoel€ 4,- tot € 11,-€ 0,-€ 0,-
Standaard voorin€ 7,- tot € 17,-€ 0,-€ 0,-
Voorin€ 10 tot € 21,-€ 2,- tot € 4,-€ 0,-
Eerste rij€ 20,- tot € 32,-€ 8,- tot € 17,-€ 0,-
Extra beenruimte€ 4,- tot € 11,-€ 0,-

Veelgestelde vragen over Transavia inchecken
1. Wanneer kan je inchecken bij Transavia?
Vanaf dertig uur tot één uur voor vertrek is het mogelijk om online in te checken.

2. Hoe kan je (online) inchecken?
Je kunt bij Transavia via de website en app inchecken. En op de luchthaven bij de incheckbalies

3. Wanneer moet je aanwezig zijn op de luchthaven?
Het wordt aangeraden om uiterlijk twee uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.

Meer over online inchecken bij Transavia vind je op: https://www.transavia.com/nl-NL/mijn-transavia/inchecken/inloggen/.