KLM inchecken

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk het liefst niet in de rij wachten bij het inchecken. Online inchecken is ideaal als je gaat reizen met alleen een handbagage. Ook kun je op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies.

KLM online inchecken

Online inchecken is bij KLM beschikbaar vanaf 30 uur voor je vlucht vertrekt. Hierdoor bespaar je tijd en vermijd je ook eventuele wachtrijen op de luchthaven. Kies online je stoel en download je instapkaart. Als je liever wilt inchecken op de luchthaven is dat ook mogelijk bij de incheckbalie. Ga naar de website van KLM als je online wilt inchecken. Vul je boekingsgegevens in zoals je naam en vluchtnummer.

Hoe lang van te voren kan je inchecken bij KLM?

Vanaf dertig uur voor je vlucht kun je online inchecken met je boekingsgegevens via de website van KLM. Zodra je online bent ingecheckt, ontvang je de instapkaar via de e-mail.

KLM online inchecken lukt niet

Mocht het om welke reden dan ook niet lukken met online inchecken, dan kun je altijd nog terecht bij de incheckbalie of een selfservice kiosk op het vliegveld. Voor Europese vluchten sluit de incheckbalie 40 minuten voor vertrek, terwijl voor intercontinentale vluchten deze sluitingstijd 60 minuten voor vertrek is. Alle informatie die je nodig hebt over het incheckproces vind je op de website van KLM.

Inchecken op de luchthaven

Wil je inchecken op het vliegveld, wees dan twee tot drie uur voor vertrek aanwezig. Voor bijna alle vluchten van KLM kun je terecht bij de incheckbalies in vertrekhal 1 en 2. Steeds meer luchthavens hebben ook een selfservice kiosk. Scan je paspoort en vul je ticketnummer in.

KLM bagage

Het kan per vlucht verschillen hoeveel bagage je mag meenemen. Er zijn een aantal goederen en voorwerpen die verboden zijn of alleen in de handbagage mogen. Hoelang van te voren moet je aanwezig zijn voor het inchecken? Over het algemeen wordt aangeraden om 2 tot 3 uur van te voren aanwezig te zijn op het vliegveld. Wil je meer weten over de KLM bagage en de voorwerpen die je mag meenemen bezoek dan de website van KLM.

KLM Inchecken app
De app van KLM heeft alle functies die je nodig hebt om op reis te gaan. Met de KLM app kun je inchecken voor vluchten, je stoel wijzigen, bagage inboeken, vluchtupdates of kies een nieuwe reisbestemming via de app.

KLM stoelreservering
Bij KLM kun je kiezen uit verschillende stoelen. Van standaard stoel, extra beenruimte tot aan business class voorzien van alle luxe. Wil je weten welke KLM stoelreservering bij je past, kijk dan even op de website van KLM.

Veelgestelde vragen over KLM inchecken
1. Wanneer kan je inchecken?
Vanaf dertig uur tot één uur voor vertrek is het mogelijk om online in te checken.

2. Hoe kan je inchecken?
Inchecken van je vlucht kan via de website en op de luchthaven.

3. Wanneer moet je aanwezig zijn op de luchthaven?
Het wordt aangeraden om uiterlijk twee uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.

Meer over online inchecken bij KLM vind je op: https://www.klm.nl/check-in.