KLM Inchecken

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk het liefst niet in de rij wachten bij het inchecken. Met KLM inchecken kun je thuis met een e-ticket of een papieren vliegticket online inchecken zonder dat je hoeft te wachten. Ook kun je op de luchthaven inchecken bij de selfservice incheckautomaten.

KLM online inchecken

Maak gebruik van online inchecken en bespaar tijd. Vermijd wachtrijen bij de incheckbalie. Met een paar klikken op de computer, telefoon of tablet kun je eenvoudig inchecken met behulp van je ticketnummer, KLM vluchtnummer en boekingscode. Het inchecken is mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek tot één uur voor vertrek. Zodra je online bent ingecheckt, ontvang je de instapkaar via de e-mail.

  1. Gegevens: Vul het ticketnummer met het vluchtnummer in op de website.
  2. Opties: Selecteer je stoel of extra opties zoals een comfortabele stoel en maaltijden.
  3. Uitprinten: Controleer alle gegevens en print de instapkaart uit.

KLM inchecken lukt niet
Mocht het om welke reden dan ook niet lukken om online in te checken, dan kun je altijd nog terecht bij de incheckbalie of een selfservice kiosk op het vliegveld. Voor Europese vluchten sluit de incheckbalie 40 minuten voor vertrek, terwijl voor intercontinentale vluchten deze sluitingstijd 60 minuten voor vertrek is. Alle informatie die je nodig hebt over het incheckproces vind je op de website van KLM.

KLM vlucht inchecken op Schiphol
Het kan zijn dat online inchecken niet mogelijk is bijvoorbeeld bij een storing of onderhoud aan de website en app. Mocht dit zo zijn dan kun je terecht bij één van de selfservice automaten op Schiphol.

  1. Gegevens: Voer je boekingsgegevens in (paspoort, vluchtnummer etc). De informatie verschijnt op het scherm.
  2. Kies een stoel: Kies één van de stoelen die je te zien krijgt. Voor extra betaling heb je de mogelijkheid om meer beenruimte te krijgen.
  3. Uitprinten: Print de instapkaart uit.
  4. Bagage: Geef je bagage af bij de afgiftepunt.

Incheckbalie

Naast online kun je ook kiezen voor inchecken op het vliegveld bij de incheckbalie. Op Schiphol vind je de check-in balie bij Vertrekhal 1 en 2. Steeds meer luchthavens hebben ook een selfservice kiosk. Scan je paspoort en vul je ticketnummer in.

KLM bagage

Het kan per vlucht verschillen hoeveel bagage je mag meenemen. Er zijn een aantal goederen en voorwerpen die verboden zijn of alleen in de handbagage mogen. Hoelang van te voren moet je aanwezig zijn voor het inchecken? Over het algemeen wordt aangeraden om 2 tot 3 uur van te voren aanwezig te zijn op het vliegveld. Wil je meer weten over de KLM bagage en de voorwerpen die je mag meenemen bezoek dan de website van KLM.

KLM Inchecken app
De app van KLM heeft alle functies die je nodig hebt om op reis te gaan. Met de KLM app kun je inchecken voor vluchten, je stoel wijzigen, bagage inboeken, vluchtupdates of kies een nieuwe reisbestemming via de app.

KLM stoelreservering
Bij KLM kun je kiezen uit verschillende stoelen. Van standaard stoel, extra beenruimte tot aan business class voorzien van alle luxe. Wil je weten welke KLM stoelreservering bij je past, kijk dan even op de website van KLM.

FAQ
1. Wanneer kan je inchecken?
Vanaf dertig uur tot één uur voor vertrek is het mogelijk om online in te checken.

2. Hoe kan je inchecken?
Inchecken van je vlucht kan via de website en op de luchthaven.

3. Wanneer moet je aanwezig zijn op de luchthaven?
Het wordt aangeraden om uiterlijk twee uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.