KLM inchecken

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk het liefst niet in de rij wachten bij het inchecken. Online inchecken is ideaal als je gaat reizen met alleen een handbagage. Ook kun je op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies.

Wanneer kan je (online) inchecken bij KLM?

Vanaf dertig uur voor je vlucht kun je online inchecken met je boekingsgegevens via de website van KLM. Kies online je stoel en download de boardingpass. Zodra je online bent ingecheckt, ontvang je de instapkaart per e-mail. Als je liever wilt inchecken op de luchthaven is dat ook mogelijk bij de incheckbalie.

Hoe werkt online inchecken bij KLM?

  1. Ga naar https://www.klm.nl/check-in. Vul je boekingscode, achternaam en vluchtnummer in om in te checken.
  2. Controleer je gegevens, stoel en bagage.
  3. Download of print de boardingpass uit.

Online inchecken bij KLM lukt niet

Online inchecken is alleen mogelijk vanaf dertig uur voor vertrek van je vlucht. Als het niet lukt met online inchecken, dan ben je misschien nog te vroeg. Probeer het op een andere tijdstip nog een keer. Naast online kun je ook terecht bij de incheckbalies op het vliegveld.

Stoelreservering bij KLM

Heb je een favoriete stoel in het vliegtuig, bij het raam of gangpad? Reserveer je stoel tijdens het boeken, zodat je zeker weet dat je de beste plek hebt. Maar je kan ook op een later moment bij het (online) inchecken een stoel kiezen. Kies je geen stoel, dan krijg je automatisch een stoel toegewezen of kan je kiezen uit de stoelen die nog beschikbaar zijn. Wil je naast elkaar zitten, reserveer je stoel dan tijdens de boeking. Stoelreservering kan vanaf dertig uur voor vertrek.

Bagage inchecken bij KLM

Als je op reis gaat met ruimbagage dan moet je deze eerst inchecken bij de incheckbalie. Hoeveel kilogram en aantal koffers je mag meenemen hangt af van je vliegticket en bestemming. Reis je alleen met een handbagage, dan kun je na het (online) inchecken doorlopen naar de controle en gate.

Hoe lang van tevoren moet je op Schiphol aanwezig zijn?

Wil je inchecken op het vliegveld, wees dan 2 tot 3 uur voor vertrek aanwezig. Voor bijna alle vluchten van KLM kun je terecht bij de incheckbalies in vertrekhal 1 en 2. De incheckbalies op Schiphol sluiten 40 minuten voor vertrek bij Europese vluchten. Voor intercontinentale vluchten is de sluitingstijd 60 minuten.

Veelgestelde vragen over KLM inchecken
1. Wanneer kan je inchecken?
Vanaf dertig uur tot één uur voor vertrek is het mogelijk om online in te checken.

2. Hoe kan je inchecken?
Inchecken van je vlucht kan via de website en op de luchthaven.

3. Wanneer moet je aanwezig zijn op de luchthaven?
Het wordt aangeraden om uiterlijk twee uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.

Meer over online inchecken bij KLM vind je op: https://www.klm.nl/check-in.