Eurowings inchecken

Eurowings is een low-cost vliegmaatschappij en onderdeel van Lufthansa. Vanaf de luchthavens Keulen-Bonn en Düsseldorf vliegt Eurowings naar verschillende Europese bestemmingen. Voordat je bij Eurowings kunt instappen moet je eerst thuis (online) inchecken of op de luchthaven.

Online inchecken bij Eurowings

Wil je tijd besparen en niet wachten bij de incheckbalie, kies dan voor online inchecken. Vanaf 72 uur tot drie uur voor vertrek kun je thuis gratis online inchecken. Lukt het niet met online inchecken, doe het bij de incheckbalie op de luchthaven.

Hoe kan je online inchecken bij Eurowings?

  1. Ga naar Eurowings.com en klik op ‘Check-in’.
  2. Vul de boekingscode en achternaam in.
  3. Controleer je boekingsgegevens, passagiers en bagage.
  4. Kies je stoel indien nodig en vul je contactgegevens in.

Inchecken bij Schiphol

Voordat je de vliegtuig kunt instappen bij Eurowings moet je eerst inchecken. De incheckbalie gaat twee uur voor vertrek open en sluit 40 minuten voor de vertrektijd. De incheckbalies op Schiphol vind je in Vertrakhal 3.

Eurowings (online) inchecken lukt niet

Lukt het niet om in te checken voor je vlucht controleer dan alle gegevens. Voor sommige luchthavens is het (nog) niet mogelijk. Ook kan het zijn dat online check-in nog niet open is.

Eurowings inchecken

Stoelreservering bij Eurowings

Reserveer als één van de eerste een stoel bij Eurowings. Tijdens het boeken van je vlucht of bij het (online) inchecken kun je een stoel kiezen. Als je geen stoel kiest, wordt een willekeurige stoel toegewezen door Eurowings. Je hebt keuze uit een standaardstoel of een stoel met extra tien centimeter beenruimte.

Bagage inchecken
Als je alleen een handbagage hebt en de boardingpass hebt ontvangen, kun je direct doorlopen naar de veiligheidscontrole en de gate. Reizigers van Eurowings kunnen één handbagage meenemen tot 8 kg en een afmeting van maximaal 55 x 40 x 23 cm. Voor ruimbagage moet je langs de incheckbalie.

Veelgestelde vragen over Eurowings inchecken
1. Hoe kan je inchecken bij Eurowings?
Inchecken bij Eurowings kan op verschillende manieren. Je kunt zelf online inchecken via de Eurowings website, app en bij de incheckbalie op de luchthaven.

2. Wanneer kan je online inchecken?
Je kunt online inchecken vanaf 72 uur tot 3 uur voor vertrek.

3. Hoe lang van te voren moet je aanwezig zijn?
Het advies is om minimaal twee tot drie uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.

Meer over (online) inchecken bij Eurowings vind je op: https://www.eurowings.com/nl/mijn-ris/checkin.html.