Eurowings inchecken

Eurowings is een low-cost vliegmaatschappij die onderdeel is van Lufthansa. Vanaf de hubs Keulen-Bonn en Düsseldorf vliegt Eurowings naar verschillende Europese bestemmingen. Inchecken is tegenwoordig heel eenvoudig. Bij Eurowings is het mogelijk via de website en de app. Ook kan je inchecken op de luchthaven.

Online inchecken bij Eurowings

Er zijn verschillende manieren om je Eurowings vlucht in te checken. Online inchecken kan bij Eurowings vanaf 72 uur tot 3 uur voor vertrek. Zo bespaar je tijd op de luchthaven. Wil je liever niet online inchecken, doe het bij de incheckbalie op de luchthaven. Ga naar Eurowings.com en klik boven op Check-in. Hiervoor heb je de boekingscode bestaande uit zes cijfers nodig.

Stoel reserveren
Bij de vluchten van Eurowings heb je de mogelijkheid om van tevoren tegen betaling van een toeslag een zitplaats te reserveren. Op het vliegveld wordt een zitplaats toegewezen.

Ruimbagage
Elk stuk ruimbagage mag niet zwaarder zijn dan 23 kg. Het tarief voor je ruimbagage is afhankelijk van het soort ticket. Bij het Basic-tarief begint het vanaf € 15. Kies je bij de boeking voor het Smart-tarief, dan mag je zonder kosten één stuk ruimbagage inchecken van 23 kilo. Reizigers die kiezen voor Best en Bizzclass-tarief, mogen zonder extra kosten twee stuks bagage van 23 kilo.

Handbagage
Reizigers mogen met Eurowings één handbagage meenemen met een afmeting van maximaal 55 x 40 x 23 cm en niet zwaarder dan 8 kg.

Incheckbalie
Online inchecken bij Eurowings is niet verplicht. Je kunt natuurlijk ook op het vliegveld inchecken bij de balie. Op Schiphol vind je de check-in balie bij Vertrekhal 3. Wees ruim op tijd.

Eurowings inchecken

FAQ
1. Hoe kan je inchecken bij Eurowings?
Inchecken bij Eurowings kan op verschillende manieren. Je kunt zelf online inchecken via de Eurowings website, app en bij de incheckbalie op de luchthaven.

2. Wanneer kan je online inchecken?
Je kunt online inchecken vanaf 72 uur tot 3 uur voor vertrek.

3. Wanneer moet je aanwezig zijn op de luchthaven?
Het wordt aangeraden om uiterlijk twee tot drie uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.

4. Wat is een boardingpass?
Dat is een instapkaart die je nodig hebt om in het vliegtuig in te stappen.