Inchecken op Schiphol

Ga je op vakantie vanaf Schiphol en wil je tijd besparen met het inchecken? Er zijn twee manieren op tijdens het inchecken op Schiphol tijd te besparen: thuis online inchecken of één van de tientallen “self-service check in automaten” op Schiphol.

Schiphol check in

Hoe werkt het? Inchecken op Schiphol is simpel en makkelijk. Voor zowel online als inchecken op Schiphol heb je een vliegticket en paspoort nodig. Met een e-ticket of een papieren vliegticket kun je online inchecken op de website van de luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld die van KLM, TUI of Transavia.

  1. Zoek een self-service automaat.
  2. Kies vervolgens de luchtvaartmaatschappij op het scherm en de identificatiemethode.
  3. Vul de nodige vluchtgegevens in zoals nummer, referentie of bestemming.
  4. Kies een stoel en wacht tot de boarding pass is uitgeprint.

FAQ
1. Hoe lang van te voren moet je op Schiphol?
Dit is afhankelijk van je vlucht. Over het algemeen geldt twee uur voor vertrek aanwezig zijn. Bij intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur.

2. Hoe kan ik inchecken?
Inchecken kan op verschillende manieren. Het kan zowel online als bij de balie of de selfservice check-in op Schiphol.

3. Wat mag de afmeting van mijn bagage zijn?
De afmeting voor de hand- en ruimbagage verschilt per vliegmaatschappij. Voor afmetingen kun je het beste contact opnemen met de vliegmaatschappij.

Vertrek je vanaf Schiphol dan is de Schiphol app handig om te hebben. Je hebt dan actuele reisinformatie bij de hand. Zo zie je direct bij welke vertrekhal je moet zijn en hoelaat je kunt inchecken.