Inchecken Schiphol

Ga je op vakantie vanaf Schiphol en wil je tijd besparen met het inchecken? Er zijn twee manieren op tijdens het inchecken op Schiphol tijd te besparen: thuis online inchecken of één van de tientallen “self-service check in automaten” op Schiphol.

Online inchecken op Schiphol

Met een e-ticket of een papieren vliegticket kun je online inchecken op de website van de luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld die van KLM inchecken of Transavia. Een andere manier is het inchecken op Schiphol. Op Schiphol staan tientallen self-service automaten waarmee je kunt inchecken. Als je ervoor kiest om gebruik te maken van de self-service wordt je aangeraden om ruim van te voren aanwezig te zijn.

Hoelang van tevoren moet je aanwezig zijn? Een algemene regel is twee uur voor de vertrektijd (binnen Europese bestemmingen) en daar buiten minimaal drie uur voor de vertrektijd. Houdt rekening met eventuele verkeerswijzigingen onderweg.

Schiphol check in

Hoe werkt het? Inchecken op Schiphol is simpel en makkelijk. Voor zowel online als inchecken op Schiphol heb je een vliegticket en paspoort nodig.

  1. Zoek een self-service automaat.
  2. Kies vervolgens de luchtvaartmaatschappij op het scherm en de identificatiemethode.
  3. Vul de nodige vluchtgegevens in zoals nummer, referentie of bestemming.
  4. Kies een stoel en wacht tot de boarding pass is uitgeprint.

Ga je niet op vakantie, maar wil je wel de vluchten volgen op Schiphol? Bekijk dan onze Schiphol vluchten volgen pagina.