easyJet bagage

De regels rondom bagage verschillen per vliegmaatschappij. Om je op weg te helpen zetten we de belangrijkste afmetingen en regels voor je easyJet bagage op deze pagina. Zowel je hand- als ruimbagage worden gecontroleerd voordat je aan boord gaat. Controleer daarom vooraf op het gewicht en afmeting van de bagage zodat je geen onverwachte kosten maakt op het vliegveld.

easyJet handbagage

Easyjet handbagageAlle passagiers van easyJet kunnen een gratis één klein handbagage meenemen op de vlucht, bijvoorbeeld een rugzak. Houd er rekening mee dat deze wel onder de stoel moet passen. De max. afmeting is 46 x 36 x 20 cm en niet zwaarder dan 15 kg. Passagiers die een ‘Up front of Extra Legroom’ stoel hebben gekocht mogen ook een extra grote handbagage met een afmeting van 56 x 45 x 25 cm meenemen aan boord.

Klein handbagage
Groot handbagage
45 x 36 x 20 cm
56 x 45 x 25 cm

easyJet ruimbagage

easyJet ruimbagageTegen een betaling kunnen passagiers van easyJet ruimbagage meenemen. De maximale grootte voor de ruimbagage is 275 cm, tel de lengte, hoogte en breedte bij elkaar op. Heb je achteraf meer bagage nodig, dan kun je dit eenvoudig regelen via de website. Wist je dat online bagage inchecken goedkoper is dan op het vliegveld?

Check je bagage

Net als bij elk vliegmaatschappij wordt je bagage bij de checkin-balie gecontroleerd. Als je bagage hebt wat niet past bij je ticket of boeking kan het zijn dat je extra moet bijbetalen. Controleer altijd voordat je naar het vliegveld gaat of je voldoet aan de afmetingen die gesteld worden.

FAQ
1. Wat zijn de afmetingen van handbagage bij easyJet?
Als je vliegt met easyJet mag je gratis een stuk handbagage meenemen. De handbagage mag maximaal 45 x 36 x 20 cm groot zijn. Een groter stuk van max. 56 x 45 x 25 cm is ook mogelijk voor passagiers met een stoel Up Front of met Extra Legroom.

2. Hoeveel kost het om een bagage toe te voegen?
De kosten variëren afhankelijk van de gekozen vlucht, route en datum.

Meer over bagage bij easyJet vind je op: https://www.easyjet.com/nl/help/bagage/handbagage-en-ruimbagage.