KLM app

Voor de reizigers die meerdere keren per jaar vliegen met KLM is de app ideaal om op je smartphone te hebben. Met de KLM app heb je op de juiste moment de informatie die je nodig hebt. Na het downloaden en installeren vraagt de app voor toestemming om pushberichten te sturen en toegang tot je locatie te geven. De pushberichten bestaan uit updates over inchecken, schemawijzigingen en meer.

Hoe werkt de KLM app?
Reizigers kunnen boekingen toevoegen aan de app en krijgen een melding zodra er ingecheckt kan worden. De app bestaat uit de volgende onderdelen: boeken, vluchtinfo, mijn reizen, Flying Blue en contact. Via het knopje ‘Boeken‘ selecteer je makkelijk een bestemming en het aantal passagiers met daarbij de comfortclass. Om je boeking toe te voegen aan de app klik je op ‘Mijn reizen‘. Typ de boekingscode of het ticketnummer en je achternaam in om de gegevens op te halen. Een andere handige optie is om je boardingpass te scannen. Niks meer printen. De app stuurt pushberichten wanneer de vluchtinformatie zoals de gate of andere informatie veranderd. Daarnaast kun je inloggen in de app om inzicht te krijgen in de Flying Blue Miles en hoe je het wilt besteden (vluchten, hotel etc).

Mocht je contact willen met KLM dan kun je dit makkelijk en snel doen via het menu ‘Contact‘. De keuze bestaat uit social media WhatsApp, Facebook Messenger of direct bellen met één druk op de knop.

KLM WhatsApp

Als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij is KLM samen met WhatsApp in 2017 een test gestart om service te bieden via WhatsApp. Hiervoor heeft WhatsApp een speciale zakelijke account ontwikkeld. Inmiddels is Whatsapp een volwaardige kanaal geworden binnen de klantenservice. Een extra kanaal om persoonlijke service te bieden (in tien verschillende talen) aan de reizigers. Reizigers kunnen via WhatsApp bevestigingen, instapkaarten en vluchtmeldingen ontvangen. Bij het boeken van een ticket kan de klant de optie aanvinken dat je op de hoogte wil worden gehouden via WhatsApp. Dit doe je door simpel je 06-nummer in te vullen. De boardingspass en updates over de vlucht worden dan naar de app gestuurd. Ook wanneer het vliegtuig later vertrekt dan verwacht of de reiziger naar een andere gate moet, wordt dit doorgegeven via de app. WhatsApp is niet alleen om vluchtinformatie te ontvangen, ook kan de reiziger deze kanaal gebruiken voor vragen.

Hoe kan ik een bericht sturen via WhatsApp?
Stuur een bericht naar +31206490787 of gebruik de KLM app. Deze vind je onder ‘contact‘ en klik vervolgens op WhatsApp.

Via WhatsApp kun je:

  • Boekingen wijzigen
  • Inchecken
  • Stoelen kiezen in het vliegtuig
  • Regelen van extra bagage

Nieuwe functie: Milestones toegevoegd aan de KLM app
In de vernieuwde KLM app versie 9.6 is de optie uitgebracht om mijlpalen te delen met anderen. Reizigers zien met de toevoeging hoe lang, hoe vaak, hoeveel kilometers zijn afgelegd en naar welke bestemmingen is gevlogen met KLM. Deze informatie kan vervolgens gedeeld worden, bijvoorbeeld op social media.

➜ Download de KLM app: iOS (App Store) | Android (Google Play)