Vliegtijd Athene

De Griekse hoofdstad Athene is een oude stad met veel historie. Verschillende wijken die je meenemen in de geschiedenis van de stad. Een dag naar het strand of bezoeken van bijzonder bezienswaardigheden, het kan allemaal. Andere populaire bestemmingen in Griekenland zijn Kreta, Rhodos, Kos en Zakynthos. Vlieg jij binnenkort naar Athene? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang je moet vliegen.

Hoe lang is het vliegen naar Athene?

De vliegtijd naar Athene duurt ongeveer 3 uur. Met KLM en Transavia vlieg je vanaf Schiphol Airport naar de hoofdstad van Griekenland. Vanaf Eindhoven en Rotterdam zijn er vluchten beschikbaar naar verschillende plaatsen in Athene.

Bestemming
Vliegtijd
Afstand
Amsterdam » Athene
3 uur
2000 km

Waar ligt Athene?

Athene ligt in het zuidoostelijke deel van Europa. Het bevindt zich op het vasteland van Griekenland en grenst aan de Egeïsche Zee. Op de wereldkaart kun je Athene vinden in de buurt van de kustlijn van de Egeïsche Zee. De geografische coördinaten van Athene zijn ongeveer 37.9838° N breedtegraad en 23.7275° O lengtegraad.

Wat is de beste reistijd naar Athene?

De beste reistijd om Athene te bezoeken is tussen april en juni en in de herfst, omdat het weer dan aangenaam is. In de zomermaanden van juli tot augustus kan het erg heet zijn met temperaturen boven de 30 dagen.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
13 °C
13 °C
16 °C
20 °C
25 °C
30 °C
33 °C
34 °C
29 °C
23 °C
18 °C
14 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Athene?
De vliegtijd naar Athene vanaf Amsterdam Schiphol is zo’n 3 uur.

2. Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Athene?
Meerdere vliegmaatschappijen hebben directe vluchten richting Athene: Transavia, TUI, Corendon en KLM.

3. Wat is het tijdsverschil?
In Athene is het 1 uur later dan in Nederland.