Vliegtijd Kreta

Een vakantie naar de Middellandse Zee? Kreta is één van de populaire Griekse eilanden. Het eiland is in trek bij jonge als oude vakantiegangers. Overdag aan het strand en s’avonds genieten van de cafétjes en restaurants. Chersonissos is bij veel jongeren een plaats om de vakantie door te brengen. Is Kreta jouw volgende bestemming? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang het vliegen is.

Hoe lang is het vliegen naar Kreta?

De vliegafstand vanaf Nederland naar Kreta is gemiddeld 2500 kilometer. Als je vliegt vanaf Schiphol heb je ongeveer een vliegtijd van 3,5 uur. Je vliegt dan rechtstreeks naar het vliegveld in Heraklion. Transavia, TUI fly en Corendon vliegen naar Kreta. In de zomer vliegt Transavia gemiddeld twee keer per week van Rotterdam naar Heraklion. TUI fly vliegt ook vanaf Rotterdam Airport, Eindhoven Airport en Groningen Airport.

Bestemming
Vliegtijd
Afstand
Amsterdam » Kreta
3,5 uur
2500 km

Waar ligt Kreta?

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en ligt in het zuiden van het land. Door de ligging van Kreta heb je maar korte vliegtijd. Je vind Kreta op de wereldkaart met de coördinaten tussen 34° en 36° noorderbreedte en tussen 23° en 26° oosterlengte.

Wat is de beste reistijd naar Kreta?

De beste reistijd naar Kreta is van mei tot en met oktober met temperaturen tussen 25 – 30 graden. In het voor- en najaar, van april t/m oktober, is het weer op Kreta ook aangenaam met temperaturen tussen 20 – 25. Tijdens de wintermaanden november tot en met maart is er meer kans op regen. Als je van natuur en wandelen houdt, dan is de periode lente en herfst de beste tijd om te gaan.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
14 °C
15 °C
17 °C
20 °C
24 °C
28 °C
31 °C
32 °C
27 °C
23 °C
20 °C
16 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Kreta?
De vliegtijd naar Kreta vanaf Amsterdam is zo’n 3,5 uur.

2. Wat is het tijdsverschil?
In Kreta is het 1 uur later.