Vliegtijd Rhodos

Rhodos is net als Zakynthos één van de bekende Griekse eilanden. Vanwege de korte vliegtijd is het een populaire bestemming bij veel vakantiegangers. Het eiland ligt in de Egeïsche Zee en heeft een mediterraan klimaat, zomer is het warm en in de winter mild of nat. Is Rhodos jouw volgende bestemming? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang het vliegen is.

Hoe lang is het vliegen naar Rhodos?

De vliegtijd naar Rhodos vanuit Nederland is ongeveer 3/4 uur. Corendon, Transavia, easyJet en TUI hebben rechtstreekse vluchten naar Rhodos vanaf Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Vanuit Rotterdam Aiport vlieg zonder tussenstop met TUI naar Rhodos.

Bestemming
Vliegtijd
Afstand
Amsterdam » Rhodos
3/4 uur
2500 km

Waar ligt Rhodos?

Rhodos is een Grieks eiland in het oosten van de Egeïsche Zee. Rhodos ligt ongeveer 18 kilometer ten zuidwesten van de kust van Turkije. Op de kaart vind je Rhodos met de coördinaten tussen ongeveer 36° en 37° noorderbreedte en 27° en 28° oosterlengte.

Wat is de beste reistijd naar Rhodos?

De beste reistijd naar Rhodos is van mei tot en met oktober. In de maanden juni, juli, augustus en september zijn de warmste maanden op Rhodos. Ideaal als je wilt genieten van de zon, zee en strand. Als je niet van hoge temperaturen houdt kies dan voor mei of oktober. Dit is ook een goed moment om de bezienswaardigheden te bezoeken. De wintermaanden, november tot en met februari, zijn koud en nat.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
14 °C
15 °C
17 °C
21 °C
24 °C
29 °C
31 °C
32 °C
29 °C
24 °C
20 °C
16 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Rhodos?
De vliegtijd naar Rhodos vanaf Amsterdam is zo’n 3/4 uur.

2. Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Rhodos?
Corendon, Transavia, easyJet en TUI hebben rechtstreekse vluchten naar Rhodos.

3. Wat is het tijdsverschil?
In Rhodos is het 1 uur later.