NS app

Koppel je OV-chipkaart met de NS app om direct inzicht te krijgen in je reisgeschiedenis en beheer makkelijk je persoonlijke gegevens. In de app kun je trajecten toevoegen die je vaak gebruikt en berichten ontvangen als er storingen zijn.

NS reisplanner app

Via het menu Reisplanner kunnen reizigers zoals ze gewend zijn een vertrekstation en aankomststation selecteren. Bij de storingen vind je een overzicht met de actuele en geplande werkzaamheden. Zo ben je altijd voorbereid en weet je wat je kunt verwachten. Klik op de kaart om storingen te zien op de plattegrond.

Kaartje kopen in de app
Om een kaartje te kopen in de app klik je rechtsonder op ‘Meer’ daarna op ‘Kaartverkoop’. Hierbij heb je keuze uit verschillende reizen en dagkaarten. Het ticket bestaat uit een QR-code. Bij het afronden van je bestelling moet je verplicht een e-mailadres opgeven. Via die e-mail kan de e-ticket worden importeert in de app.

Zitplaatsen zoeken
Met een zitplaatszoeker in de app kunnen reizigers zien of er beschikbare zitplaatsen zijn. Hiermee kunnen reizigers zien in welke rijtuig nog voldoende plek is. Dit wordt aangegeven met de kleuren groen, oranje en rood.

Waar rijdt jouw trein?
Rechtsonder in de app bij het menu ‘Meer’ vind je een handige functie genaamd Treinradar. De treinen worden live weergeven met snelheid en locatie zodat je precies weet waar de trein is.
NS Reisplanner App

NS Xtra

De NS Xtra app is voor reiziger met een NS-Business Card, een handige app voor op de telefoon. Zodra je bent ingelogd zie je al je gegevens zoals de abonnement, reiskosten, transacties en correcties doorgeven.

De voordelen van de Xtra app:

  • Vertrektijden en voorzieningen per station.
  • Actuele storingen en optie om notificaties te ontvangen.
  • Inloggen in Mijn NS account voor NS Flex of een NS-Business Card reizigers.
  • Makkelijk kaartjes en dagkaarten kopen.

De NS Reisplaner app: App Store | Google Play

NS International app

De app voor de internationale reiziger. De app houd je op de hoogte van de actuele vertrek- en aankomsttijden, spoorwijzigingen en vertragingen.

  • Vergelijken van internationale treinreizen met de reisplanner.
  • Informatie over je treinreis ontvangen.
  • Toegang tot je NS account.

De NS International app: App Store | Google Play

NS International App

Voor het openbaar vervoer heb je keuze uit verschillende apps. Naast de reisplanner app van de NS zijn er ook alternatieven. Met de app van 9292 weet je alles van het openbaar vervoer in Nederland. Tranzer is handig als je geen chipkaart wilt gebruiken. Google Maps kun je gebruiken voor het reizen met het openbaar vervoer.

FAQ
1. Welke functies heeft de NS Reisplanner app?
Met de app kun je een kaartje kopen, heb je actuele reisinformatie beschikbaar, zitplaatszoeker en faciliteiten bekijken van stations.

2. Waar kan je de app downloaden?
De NS app kan je downloaden via App Store en Google Play.

3. Wat is een e-ticket?
Een e-ticket is een digitale ticket op je telefoon. Je kunt het uitprinten of bekijken onder het menu Mijn tickets.