Trein volgen

Met de onderstaande actuele spoorkaart kun je de posities volgen van de treinen van NS (Sprinter en Intercity) en Arriva op de Nederlandse spoorwegen. Zoek treinen op route, type of station. Selecteer een trein voor meer informatie zoals tijd, snelheid en waar deze op dit moment in de buurt is. Google Maps heeft een nieuwe update toegevoegd aan de Google Maps app. Zie nu realtime waar de bus of trein zich bevindt. Deze functie is te vinden onder het tabblad ‘Forenzen’.


Treinradar

Hoe werkt de treinradar? Klik op de radar op een trein om informatie te krijgen. Je ziet de snelheid, treinnummer en waar de trein is.
Alternatieven voor trein volgen

Het volgen van treinen kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van waar je je bevindt en welke informatie je zoekt. Hier zijn enkele manieren om treinen te volgen.

Reisplanner-apps
Er zijn verschillende reisplanner-apps beschikbaar, zoals de reisplanner app van NS en 9292 app. Voer simpelweg je vertrek- en aankomststations in en de app zal de beschikbare treinen weergeven, inclusief hun vertrektijden en eventuele vertragingen.

Treinstations en informatieborden
Op treinstations kun je vaak informatieborden vinden met actuele vertrektijden en spoorinformatie. Deze borden worden regelmatig bijgewerkt om eventuele vertragingen weer te geven.