Vliegtijd Australië

Australië ook wel bekend als Down Under is een grote eiland met een uitgestrekte landschap. Overal waar je komt is het anders. Verschillende bergen, heuvels, stranden en natuur maakt het voor iedereen een geschikte vakantiebestemming. Vlieg je binnenkort naar Australië? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang je moet vliegen.

Hoe lang is het vliegen naar Australië?

De vliegtijd naar Australië is bijna 30 uur. Gezien de afstand maak je een tussenstop om vervolgens door te vliegen naar Australië. Afhankelijk van de vliegmaatschappij maak je een tussenlanding in Dubai, Singapore of Hong Kong.

Bestemming
Vliegtijd
Amsterdam » Australië
30 uur

Waar ligt Australië?

Australië ligt in het zuidelijk halfrond van de aarde, tussen de Indische Oceaan in het westen en de Stille Oceaan in het oosten. Op de wereldkaart bevindt Australië zich ten zuidoosten van Azië. Het geografische coördinaat van Australië strekt zich uit van ongeveer 9° S tot 44° S breedtegraad en van 113° E tot 154° O lengtegraad.

Wat is de beste reistijd naar Australië?

De beste reistijd voor Australië hangt af van welk deel van het land je wilt bezoeken. Wanneer het hier winter is, is het in Australië zomer. De maanden december tot februari is het beste tijd voor het zuiden. Voor het noorden zijn de maanden mei t/m oktober een goede keuze. De temperaturen kunnen verschillen.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
26 °C
26 °C
25 °C
23 °C
20 °C
18 °C
17 °C
18 °C
20 °C
22 °C
24 °C
26 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Australië?
De vliegtijd naar Australië vanaf Amsterdam Schiphol is zo’n 30 uur.

2. Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Australië?
Onder meer Emirates en Singapore Airlines.