KLM: fabriek voor de ontwikkeling van duurzame vliegtuigbrandstof

KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die op grote schaal investeert in duurzame vliegtuigbrandstof. KLM wil komende tien jaar 75.000 ton duurzame brandstof ontwikkelen en aankopen.

De fabriek zal in Delfzijl worden gebouwd sepciaal voor de ontwikkeling van duurzame vliegtuigbrandstof, propaan en nafta. Duurzame brandstof wordt gemaakt van afgewerkte olie zoals gebruikte frituurolie. Rest- en afvalstromen uit de regionale industrieën worden gebruikt als grondstoffen. De verwachting is dat de fabriek in 2022 gereed zal zijn. Vanaf 2022 zal de fabriek honderdduizend ton duurzame kerosine produceren en als bijproduct 15.000 ton duurzame propaan per jaar. Duurzame vliegtuigbrandstof verlaagt de uitstoot van CO2 in vergelijking met standaard brandstof kerosine.

Zie: https://nieuws.klm.com/klm-skynrg-en-shv-energy-lanceren-project-voor-eerste-europese-fabriek-voor-duurzame-kerosine/

VluchtVolgen24.nl

VluchtVolgen24.nl is de website voor iedereen die alles willen weten over vluchttijden, vliegtijden, inchecken en bagage. Ook vind je het laatste nieuws over de vliegvelden en vliegmaatschappijen.