Skyscanner

Voor de meeste reizigers is Skyscanner een bekende naam. Het kan zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord. Wat is Skyscanner en hoe kan je geld besparen leggen we hieronder uit.

Wat is Skyscanner?

Skyscanner is een online zoekmachine voor vliegtickets, hotels en autoverhuur. Via de website van Skyscanner en app vergelijk je op één plek de prijzen en aanbiedingen. Voordeel is dat je niet alle websites hoeft af te gaan voor de beste deal. Daarnaast zijn er andere slimme functies zoals de prijsalarm en maandfunctie.

Goedkope vliegtickets zoeken met Skyscanner

Kies bij Skyscanner de datum en de luchthaven. Woon je in de buurt van de Duitse of Belgische grens? Vergelijk de prijzen van de luchthavens in deze landen. Wanneer je flexibel bent met het vertrek- en aankomstdatum heb je al een voordeel. Je bepaald zelf wanneer je vertrekt. Zit je niet vast aan een datum en ben je daarin flexibel? Probeer de Skyscanner maandoverzicht. Je selecteert vanaf waar je wilt vertrekken. Vervolgens krijg je een overzicht van de goedkoopste vluchten.

Skyscanner

Prijzen volgen met e-mail notificaties
Wil je nog even wachten met boeken? Blijf op de hoogte van de prijzen van je vlucht door een prijsalarm in te stellen. Automatisch wordt je op de hoogte gehouden als de prijzen dalen of stijgen. Zo weet je dus precies wanneer het beste moment is om te boeken.

De beste tijd om een vliegticket te boeken
De prijzen van vliegtickets wisselen van dag tot dag. Daarom is het lastig om te zeggen wat de beste tijd is om te boeken. Voordelig vliegen hangt af van schillende factoren zoals het seizoen, vliegmaatschappij en bestemming. Vlieg je in het hoogseizoen en weet je al waar je naar toe wilt? Dan is het slim om al enkel maanden van te voren een boeking te doen.

Skyscanner wereldkaart

Wil je op vakantie, maar heb je nog geen idee waar naar toe? Gebruik de wereldkaart van Skyscanner voor inspiratie. Je vult de luchthaven in en de maand waarin je wilt vertrekken. Kies eventueel voor aantal personen, datum en vliegklasse. Zoom in en uit op de kaart om de prijzen te zien. Selecteer vervolgens je bestemming en verblijfsduur. Tip: niet direct boeken? Gebruik de prijsalarm.

Skyscanner wereldkaart

Skyscanner contact
Skyscanner heeft op dit moment geen telefonische helpdesk. Wel zijn ze actief op Facebook en Instagram. Voor vragen over een boeking kun je het beste contact opnemen bij de reisaanbieder.

Conslusie
Tegenwoordig zijn er veel websites waar je vliegtickets kunt vergelijken en kopen. En met een paar klikken heb je direct een vakantie geboekt. Skyscanner maakt het voor jouw simpel. Je hoeft niet al die websites af te gaan voor de goedkoopste vliegtickets. Het bespaart veel tijd. Je vult de luchthaven en bestemming in om al het aanbod te zien. De prijzen kunnen per dag verschillen. Kijk en vergelijk ook bij andere websites. Naast Skyscanner zijn er andere alternatieven zoals Google Flights. Wil je een ticket boeken dan wordt je ook hier doorgestuurd naar de reisaanbieder of vliegmaatschappij.

8 tips voor een goedkope vakantie

  1. Het juiste moment om een vliegticket te boeken is afhankelijk van je bestemming. Als je vooraf weet dat je een verre reis gaat maken, boek dan ruim van te voren.
  2. Vlieg vanaf een andere luchthaven, bijvoorbeeld als je in de buurt van de grens woont. Vergelijk ook eens de aanbiedingen als je vliegt van Düsseldorf Airport of Brussels Airport.
  3. De concurrentie in de branche is hevig. Zoek niet alleen vliegtickets bij de vliegmaatschappij, maar ook bij vergelijkingssites.
  4. Kies wel of niet voor een accommodatie. Maak voor jezelf een overweging wat het je kost als je de vlucht en accommodatie apart zou boeken.
  5. Houd de prijzen van je favoriete bestemming in de gaten met de prijsalarm van Skyscanner. Stel de prijsalarm in zodat je op de hoogte bent van de actuele aanbiedingen.
  6. Het goedkoopste vakantie is in eigen land. Nederland heeft verschillende vakantieparken en mogelijkheden om te genieten van zon, zee en strand.
  7. Ga op vakantie buiten het hoogseizoen. Voor ouders met kinderen is dit natuurlijk lastig, maar wellicht kun je in een andere periode op vakantie.
  8. Kies voor landen die nog niet populair zijn. Denk aan cultuur, eten en geschiedenis. Laat je verrassen en gebruik de wereldkaart.

FAQ
1. Wat is Skyscanner?
Skyscanner is een zoekmachine voor het vergelijken van hotels, vliegmaatschappijen en reizen. Boeken van je vakantie doe je niet bij Skyscanner, maar bij de aanbieder.

2. Hoe kan je Skyscanner prijsalarm instellen?
Zoek een vlucht of vliegticket naar een bestemming. Bij het volgende scherm klik je op ‘Stel prijsalarm in’.

3. Waar kan je de Skyscanner app downloaden?
De app van Skyscanner kan je downloaden in de App Store en Play Store.