Skyscanner

Voor de meeste reizigers is Skyscanner een bekende naam. Het kan zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord. Wat is Skyscanner en hoe kan je het gebruiken? Dat leggen we hieronder uit.

Wat is Skyscanner?

Skyscanner is een online zoekmachine voor vliegtickets, hotels en autoverhuur. Via de website van Skyscanner en app vergelijk je op één plek de prijzen en aanbiedingen. Voordeel is dat je niet alle websites hoeft af te gaan voor de beste deal. Daarnaast zijn er andere slimme functies zoals het prijsalarm en maandfunctie.

Skyscanner

Vergelijk vliegtickets met Skyscanner

Voordat je begint kies je bij Skyscanner eerst de datum en de luchthaven. Als je langs de Duitse of Belgische grens woont, vergelijk dan eens de prijzen vanaf Düsseldorf Airport of Brussels Airport. Als je flexibel bent met het vertrek- en aankomstdatum heb je al een voordeel. Zo bepaal je zelf wanneer je vertrekt en zit je niet vast aan een datum. Nog een extra tip is om de Skyscanner maandoverzicht te proberen. Selecteer waar je wilt vertrekken en ziet vervolgens een overzicht met de goedkoopste vluchten.

Prijzen volgen met e-mail notificaties
Wil je nog even wachten met boeken? Blijf op de hoogte van de prijzen van je vlucht door een prijsalarm in te stellen. Automatisch wordt je op de hoogte gehouden als de prijzen dalen of stijgen. Zo weet je dus precies wanneer het beste moment is om te boeken.

De beste tijd om een vliegticket te boeken
De prijzen van vliegtickets wisselen van dag tot dag. Daarom is het lastig om te zeggen wat de beste tijd is om te boeken. Voordelig vliegen hangt af van schillende factoren zoals het seizoen, vliegmaatschappij en bestemming. Vlieg je in het hoogseizoen en weet je al waar je naar toe wilt? Dan is het slim om al enkel maanden van te voren een boeking te doen.

Skyscanner wereldkaart

Nog geen idee waar je naar toe wilt op vakantie? Gebruik de wereldkaart van Skyscanner voor inspiratie. Je vult de luchthaven in en de maand waarin je wilt vertrekken. Kies eventueel voor aantal personen, datum en vliegklasse. Zoom in en uit op de kaart om de prijzen te zien. Selecteer vervolgens je bestemming en verblijfsduur. Tip: niet direct boeken? Gebruik de prijsalarm.

Skyscanner wereldkaart

Skyscanner contact
Skyscanner heeft op dit moment geen telefonische helpdesk. Wel zijn ze actief op Facebook en Instagram. Voor vragen over een boeking kun je het beste contact opnemen bij de reisaanbieder.

Review
Op de website van Trustpilot hebben ruim 15.000 reizigers een review achtergelaten over Skyscanner. De gemiddelde score is 4,4 uit 5 sterren. Veel van de beoordelingen gaan over de boekingen en ervaringen met de vlucht. Skyscanner reageert binnen 24 uur op reviews. Naast Skyscanner zijn er andere alternatieven zoals Google Flights.

8 tips voor een goedkope vakantie met Skyscanner

  1. Het moment van boeken kan invloed hebben op de prijs. In het hoogseizoen zijn de prijzen vaak hoger dan in het laagseizoen. Als je vooraf weet dat je een verre reis gaat maken, boek dan ruim van te voren.
  2. Vlieg vanaf een andere luchthaven, bijvoorbeeld als je in de buurt van de grens woont. Vergelijk eens de aanbiedingen als je vliegt van Düsseldorf Airport of Brussels Airport.
  3. Zoek niet alleen vliegtickets bij de vliegmaatschappij, maar ook bij vergelijkingssites.
  4. Kies wel of niet voor een accommodatie. Maak voor jezelf een overweging wat het kost als je de vlucht en accommodatie apart zou boeken.
  5. Gebruik de Skyscanner prijsalarm. Stel de prijsalarm in zodat je op de hoogte blijft van de actuele aanbiedingen.
  6. Het goedkoopste vakantie is in eigen land. Nederland heeft verschillende vakantieparken en mogelijkheden om te genieten van zon, zee en strand.
  7. Ga op vakantie buiten het hoogseizoen. Voor ouders met kinderen is dit natuurlijk lastig, maar wellicht kun je op een ander moment op vakantie.
  8. Kies voor landen die nog niet populair zijn. Laat je verrassen en gebruik de wereldkaart.

FAQ
1. Wat is Skyscanner?
Skyscanner is een zoekmachine voor het vergelijken van hotels, vliegmaatschappijen en reizen.

2. Hoe kan je Skyscanner prijsalarm instellen?
Zoek een vlucht of vliegticket naar een bestemming. Bij het volgende scherm klik je op ‘Stel prijsalarm in’.

3. Waar kan je de Skyscanner app downloaden?
De app van Skyscanner kan je downloaden in de App Store en Play Store.