Vliegtijd Portugal

Portugal is de plek voor een fijne vakantie voor jong en oud. De populaire kust van Algarve, stranden bij Albufeira of historie. Ook staat Portugal bekend om zijn stedentrip naar Lissabon. Is Portugal jouw volgende bestemming? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang het vliegen is.

Hoe lang is het vliegen naar Portugal?

De vliegtijd naar Portugal is ongeveer 2,5 uur. Naar Portugal vliegen meerdere vliegmaatschappijen vanaf de Nederlandse luchthavens. Er zijn rechtstreekse vluchten naar populaire plaatsen als Lissabon, Porto en Faro van Transavia, KLM, TUI, Ryanair en TAP. Transavia en Ryanair vliegen vanaf Eindhoven- en Rotterdam Airport.

Bestemming
Vliegtijd
Afstand
Amsterdam » Portugal
2,5 uur
1800 km

Waar ligt Portugal?

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa. Het land grenst in het oosten aan Spanje en in het westen met de Atlantische Oceaan. Op de kaart vind je Portugal met de geografische coördinaten tussen ongeveer 32° en 42° noorderbreedte en 6° en 9° westerlengte.

Wat is de beste reistijd naar Portugal?

De beste reistijd naar Portugal is in de periode april en mei. Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus kan het warm worden. Als je van plan bent om de stranden van Portugal te bezoeken dan zijn deze maanden het beste. Ook in de herfst is het nog lekker warm en niet al te heet.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
15 °C
16 °C
18 °C
19 °C
22 °C
25 °C
28 °C
28 °C
27 °C
23 °C
18 °C
15 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Portugal?
De vliegtijd naar Portugal vanaf Amsterdam is zo’n 2,5 uur.

2. Wat is het tijdsverschil?
In Portugal is het 1 uur vroeger.