Vliegtijd Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is voor de sportieve reiziger de ultieme vakantiebestemming. Met uitgestrekte landschappen, bergen en meren valt er veel te ontdekken. Vlieg jij binnenkort richting Nieuw-Zeeland? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang je moet vliegen.

Hoe lang is het vliegen naar Nieuw-Zeeland?

De vliegtijd van Schiphol naar Nieuw-Zeeland met tussenlanding duurt gemiddeld 30 uur. Een rechtstreekse vlucht vanuit Schiphol naar Nieuw-Zeeland is niet mogelijk. Vanuit Amsterdam vlieg je eerst door naar Dubai of Shanghai met KLM of Emirates. Grote kans dat je vliegt naar de luchthavens in Auckland, Christchurch of Wellington.

Bestemming
Vliegtijd
Amsterdam » Nieuw-Zeeland
30 uur

Waar ligt Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland is een eiland in de zuidwestelijke deel van de Stille Oceaan. De geografische coördinaten van Nieuw-Zeeland liggen tussen ongeveer 34° en 47° zuiderbreedte en 166° en 178° oosterlengte. Het land ligt zo’n 2000 km ten zuidoosten van Australië, gescheiden door de Tasmanzee, en ten zuiden van de Stille Oceaan.

Wat is de beste reistijd naar Nieuw-Zeeland?

De beste reistijd naar Nieuw-Zeeland is van december tot en met maart. Wanneer het in Nederland winter is, is het in Nieuw-Zeeland volop zomer. Het laagseizoen is ideaal voor een wintersport, van juni tot augustus. De beste tijd is afhankelijk van wat je wensen zijn en welk deel van het land je wilt bezoeken.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
22 °C
23 °C
21 °C
18 °C
16 °C
14 °C
13 °C
14 °C
15 °C
17 °C
19 °C
21 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Nieuw-Zeeland?
De vliegtijd naar Nieuw-Zeeland vanaf Amsterdam Schiphol is zo’n 30 uur.

2. Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Nieuw-Zeeland?
KLM, Emirates, Turkish Airlines, Kenya Airways en Etihad Airways.

3. Wat is het tijdsverschil?
In de Nieuw-Zeeland is het 10 / 12 uur later dan in Nederland.