Trein naar Barcelona

Reizen met de trein is een prima alternatief als je niet wilt vliegen. Op vakantie naar Barcelona met de trein? Boek eenvoudig online je ticket en stap in de trein. Een reis met de trein is ideaal als je een stedentrip wilt doen. Voordeel van reizen met de trein is dat je langs veel mooie landschappen en steden komt.

Met de trein naar Barcelona

Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse treinen naar Barcelona. De reis gaat via Frankrijk naar Barcelona. Afhankelijk van je route kan het zijn dat je meerdere keren moet overstappen. Je reist met Thalys en TGV naar je bestemming. De route van Amsterdam naar Barcelona met de trein is als volgt.

1. Trein van Amsterdam naar Parijs
In Amsterdam neem je de Thalys trein naar Parijs. De afstand is ongeveer iets meer dan 400 km. Aangekomen in Parijs, stap je over op de TVG naar Barcelona.

2. Trein van Parijs naar Barcelona
In Parijs reis je door met de TVG-hogesnelheidstrein naar Barcelona.

Voordelen reizen met de trein

Reizen met de trein is tegenwoordig eenvoudig. Daarnaast heeft zijn er ook voordelen om te kiezen voor de trein als je op reis gaat. Dit zijn de redenen waarom je de trein moet nemen als je op vakantie wilt. In vergelijking met het vliegtijd is het reizen met de trein beter voor het milieu. Het spoornetwerk in Europa wordt steeds meer verbonden met elkaar en dat betekent dat je soms tot je bestemming niet hoeft uit te stappen. Voor veel treinreizen geldt dat je aankomt midden in het centrum van je bestemming.

NS International app
Download de NS International app zodat je onderweg rekening kunt houden met werkzaamheden of vertragingen. Zo ben je altijd op de hoogte van wijzigingen.