Passagiersgroei voor Schiphol en Eindhoven Airport

In 2016 hebben de luchthavens in Nederland 70 miljoen passagiers zien komen. Dat blijkt uit de luchtvaart cijfers van de CBS.

Amsterdam Airport Schiphol
Schiphol heeft in 2016 63.526.363 passagiers verwerkt. Een aanzienlijke groei ten opzichte van het jaar ervoor. Hetzelfde geldt voor Eindhoven Airport. De luchthaven heeft vorig jaar 4.780.197 passagiers verwerkt. Een ruime groei van vierhonderdduizend passagiers ten opzicht van jaar ervoor.

Rotterdam Airport
Het aantal verwerkte passagiers is op Rotterdam Airport ongeveer gelijk gebleven. In 2016 vlogen 1.639.383 passagiers via Rotterdam The Hague Airport.

Groningen Airport Eelde
Groningen Airport Eelde heeft vorig jaar 152.451 passagiers vervoert. Een daling van dertigduizend passagiers ten opzichte van 2015. Volgende Groningen Airport Eelde komt dit door de ontwikkelingen in Turkije en Griekenland. Zoals eerder genoemd zal Corendon en TUIfly het aantal vluchten vanaf Eelde uitbreiden.

Maastricht Aachen Airport
Net als Eelde Airport heeft Maastricht Aachen Airport het aantal passagiers zien dalen. Vorig jaar vlogen 176.562 reizigers via Maastricht. Een positief uitzicht voor de toekomst is de uitbreiding van Corendon naar de bestemmingen Antalya en Faro.

VluchtVolgen24.nl

VluchtVolgen24.nl is de website voor iedereen die alles willen weten over vluchttijden, vliegtijden, inchecken en bagage. Ook vind je het laatste nieuws over de vliegvelden en vliegmaatschappijen.