KLM schrapt donderdag 44 vluchten door staking op Duitse luchthavens

Op woensdag heeft luchtvaartmaatschappij KLM al aangekondigd dat ze 44 vluchten van en naar Duitse luchthavens zal annuleren als gevolg van de lopende stakingen. KLM heeft laten weten dat passagiers worden omgeboekt op de eerstvolgende beschikbare vlucht, waarbij de nodige maatregelen worden genomen om de impact van de verstoringen op de reisplannen van de passagiers te minimaliseren.

Staking
De ADV, de brancheorganisatie voor luchthavens in Duitsland, verwacht op donderdag op aanzienlijke verstoringen in het luchtverkeer, waarbij naar schatting ongeveer 1100 vluchten vertragingen zullen ondervinden of zelfs geannuleerd kunnen worden. Deze ontregelingen worden veroorzaakt door de lopende stakingen van beveiligingspersoneel op maar liefst 11 belangrijke luchthavens in het land. Als gevolg van deze situatie zullen naar schatting zo’n 200.000 reizigers worden getroffen door de onvoorziene verstoringen in het vliegverkeer.

De luchthavens van Berlijn, Hamburg en Stuttgart hebben alle geplande vertrekkende vluchten geannuleerd als gevolg van de lopende stakingen. Daarnaast wordt er gestaakt op andere luchthavens Frankfurt, Leipzig en Düsseldorf. Op de luchthavens van München en Neurenberg gaan de vluchten wel door. Hier valt het beveiligingspersoneel onder een andere CAO, wat resulteert in een voortzetting van de reguliere luchthavenactiviteiten.

https://www.nu.nl/economie/6299836/staking-duitse-luchthavens-treft-200000-reizigers-klm-schrapt-44-vluchten.html

VluchtVolgen24.nl

VluchtVolgen24.nl is de website voor iedereen die alles willen weten over vluchttijden, vliegtijden, inchecken en bagage. Ook vind je het laatste nieuws over de vliegvelden en vliegmaatschappijen.