KLM: 16,6 miljoen passagiers eerste half jaar

KLM realiseerde in de maand juni 1,1 miljoen meer passagiers dan een jaar geleden. In het eerste half jaar vervoerde KLM 16,6 miljoen passagiers (in 2017 was dit 15,6 miljoen), De Revenue Passenger Kilometers is in het eerste half jaar gegroeid met 5,4% bij een capaciteitstoename van 4,2% versus een jaar geleden.

Revenue Passenger Kilometers (RPK) is een maatstaf voor de luchtvaartsector die het aantal afgelegde kilometers van betalende passagiers weergeeft. Het wordt berekend als het aantal inkomstenpassagiers vermenigvuldigd met de totale afgelegde afstand.

De vergelijking op basis van de eerste helft van 2018 met die van vier jaar geleden in 2014, laat een toename zien van 3,3 miljoen passagiers. Een indrukwekkend verschil en een prestatie waar we als KLM trots op mogen zijn. Pieter Elbers – KLM president-directeur

Zie: https://nieuws.klm.com/klm-vervoerscijfers-groei-van-1-miljoen-passagiers-tot-166-miljoen-voor-klm-in-eerste-halfjaar-2018/

VluchtVolgen24.nl

Hi. Welkom bij VluchtVolgen24.nl. Ga je net als mij ook goed voorbereid op vakantie? Bij ons vind je sinds 2014 alle informatie over de vluchttijden, inchecken, vliegvelden en vliegmaatschappijen.