Benchmark: Schiphol goedkoper dan Westerse concurrenten

Uit de benchmark (luchthavengelden en overheidsheffingen) van SEO economisch onderzoek blijkt dat Schiphol de goedkoopste vliegveld is van West-Europa. In het onderzoek is Schiphol vergeleken met andere grote luchthavens in Europa: Brussel, Parijs (Charles de Gaulle), Londen (Heathrow/Gatwick), Madrid, München en Zürich. Maar ook met Dubai en Istanbul Atatürk Airport.

“Schiphol is uit alle Westerse luchthavens het goedkoopste. Ik vind dat echt heel erg goed nieuws. Vooral voor al die airlines die ook gebruik maken van Schiphol“, zegt Staatssecretaris Dijksma tegen BNR.

Schiphol is voor het eerst goedkoper dan Dubai. De duurste luchthaven is Heathrow in London. Met op de 2e en 3e plaats München en Frankfurt. Hier betalen luchtvaartmaatschappijen twee tot drie keer meer dan bij Schiphol. Van alle onderzochte luchthavens is Atatürk Airport in Istanbul goedkoper.

Zie: https://1848.nl/static/pdf/32/89/3289c820ea2667804c467c87bdc11bfa72a27cd2.pdf

VluchtVolgen24.nl

VluchtVolgen24.nl is de website voor iedereen die alles willen weten over vluchttijden, vliegtijden, inchecken en bagage. Ook vind je het laatste nieuws over de vliegvelden en vliegmaatschappijen.