Vliegtuig spotten

In Nederland heb je fanatieke vliegtuigspotters die graag kijken naar vliegtuigen. Er zijn vliegtuigspotters die een type model vliegtuig willen zien en bij anderen maakt het weer niets uit. Sta je liever niet langs één van de landingsbanen, dan biedt te panoramaterras een perfecte uitzicht. Bij Schiphol kunnen vliegtuigspotters twee plekken vliegtuigen kijken. Bij de Polderbaan als bij de Buitenveldertbaan. De toegang is gratis! Om naar de Polderbaan te gaan kiest je voor de postcode 2141CN. Voor de Buitenveldertbaan 1118EL. Je kunt natuurlijk ook altijd vliegtuigen boven Nederland kijken op je computer via vlucht volgen.

Eindhoven Airport vliegtuig spotten

Ook Eindhoven Airport biedt net als Schiphol om vliegtuigen te spotten. In Eindhoven heb je negen plaatsen waar je vliegtuigen kunt spotten. De Spottersweg, ASL, Terminal, Parkeerterrein P3, Parkeerterrein P4, Runway 03 (ochtend), Runway 03 (middag), Landsardseweg en Parkeerterrein P5. Meer informatie lees je op de website van Eindhoven Airport. Op YouTube zijn veel filmpjes te vinden gemaakt door vliegtuigspotters.

Vliegtuigspotten tips

  • Ga je op een warme zomerdag vliegtuigen spotten dan kan het handig zijn om je vooraf in te smeren. Draag eventueel een pet om geen zonnesteek op te lopen.
  • Een dag van te voren de accu van je fotocamera opladen. Het zou jammer zijn als je erachter komt dat je accu halfleeg is.
  • Kijk vooraf wat het weer wordt en neem altijd een geldige identiteitskaart.