Vliegtijd Sicilië

Sicilië is een populaire vakantiebestemming voor veel mensen. Het eiland is zowel met het vliegtuig als auto goed te bereiken. Met zijn warme klimaat aan de Middellandse Zee heb je gegarandeerd een heerlijke vakantie. Vlieg jij binnenkort naar Sicilië? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang je moet vliegen.

Hoe lang is het vliegen naar Sicilië?

Sicilië ligt in het zuiden van Italië en is iets meer dan 2,5 uur vliegen. Vanaf Nederland vliegen vluchten vanaf Amsterdam en Rotterdam. Als je vliegt naar Sicilië, dan vlieg je op Catania Airport, Palermo Airport of Trapani Airport.

Bestemming
Vliegtijd
Afstand
Amsterdam » Sicilië
2,5 uur
1800 km

Waar ligt Sicilië?

Sicilië is een eiland en ligt in het zuiden van Italië.

Wat is de beste reistijd naar Sicilië?

De beste reistijd naar Sicilië hangt af van wat je wilt doen. Als je wilt genieten van de zon dan zijn de maanden juni, juli, augustus en september de beste tijd om het eiland te bezoeken. De temperaturen variëren van 25°C tot 30°C graden. Het voor- en najaar is voor iedereen geschikt die interesse hebben in de cultuur en geschiedenis van Sicilië. Van april tot juni en van september tot oktober geniet je van temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Tijdens de wintermaanden, december tot februari, is er kans op regen.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
13 °C
13 °C
14 °C
17 °C
22 °C
26 °C
29 °C
30 °C
26 °C
22 °C
17 °C
14 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Sicilië?
De vliegtijd naar Sicilië vanaf Amsterdam Schiphol is zo’n 2,5 uur.

2. Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Sicilië?
Corendon, Transavia en easyJet.