Vliegtijd Istanbul

Istanbul is een grote wereldstad met meer dan 15 miljoen inwoners. De stad ligt voor een deel in Europa en Azië. Istanbul is een stad met een rijke historie, geschiedenis en indrukwekkende bezienswaardigheden. Ben je van plan om naar Istanbul te reizen? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang het vliegen is.

Hoe lang is het vliegen naar Istanbul?

De vliegtijd naar Istanbul duurt ongeveer 3 uur. Vanaf Schiphol vlieg je met Turkish Airlines, KLM of Pegasus rechtstreeks naar Istanbul. Rotterdam Airport en Eindhoven Airport bieden vluchten aan met Pegasus.

Bestemming
Vliegtijd
Afstand
Amsterdam » Istanbul
3 uur
2200 km

Waar ligt Istanbul?

Istanbul strekt zich uit over Europa en Azië. Met het Europese deel in het westen en het Aziatische deel in het oosten. De Bosporus scheidt Istanbul over de twee continenten. Op de wereldkaart vind je Istanbul met de coördinaten tussen ongeveer 41° noorderbreedte en 29° oosterlengte.

Wat is de beste reistijd naar Istanbul?

De beste reistijd naar Istanbul hangt van van je persoonlijke voorkeur. Lente en herfst zijn de beste tijden om een bezoek te brengen aan Istanbul. In de zomer kunnen de temperaturen boven de 30 graden uitkomen. In de winter kan er veel regen en sneeuw vallen.

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
8 °C
8 °C
11 °C
16 °C
20 °C
26 °C
28 °C
28 °C
25 °C
19 °C
14 °C
10 °C

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Istanbul?
De vliegtijd naar Istanbul vanaf Amsterdam is zo’n 3 uur.

2. Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Istanbul?
Turkish Airlines, KLM en Pegasus.

3. Wat is het tijdsverschil?
In Istanbul is het 1/2 uur later.