Vliegtijd Egypte

Egypte is het land dat bekend staat om zijn piramides. Al heel lang is Egypte een populaire vakantiebestemming. Piramides, luxe resorts en mooie stranden. Neem een duik in het water en ontdek het onderwaterwereld. Op zo’n vijf uur vliegen kan je er zowel in de zomer als in de winter genieten van het heerlijke weer. Gaat jouw volgende reis naar Hurghada in Egypte? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoelang het vliegen is.

Hoe lang is het vliegen naar Egypte?

Egypt Air vliegt rechtstreeks, zonder tussenstop, naar het vliegveld in Caïro. Een rechtstreekse vlucht is natuurlijk ideaal, omdat je geen lange vliegtijd hebt. De vlucht naar Egypte is ongeveer 3700 kilometer en heeft een vliegtijd van gemiddeld 4 tot 5 uur.

Bestemming
Vliegtijd
Afstand
Amsterdam » Egypte
4 / 5 uur
3700 km

Waar ligt Egypte?

Egypte ligt voor een groot deel in Noord-Afrika. Op de kaart kun je Egypte vinden in het noordoostelijke deel van Afrika, tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee.

Wat is de beste reistijd naar Egypte?

De beste tijd om Egypte te bezoeken is tussen oktober en april vanwege de koelste temperaturen van het land. Het hele jaar door zonneschijn betekent dat de temperaturen in deze periode nog steeds warm zijn en zelden onder de 19°C. De wintermaanden worden beschouwd als het beste reisperiode om Egypte te bezoeken.

FAQ
1. Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Egypte?
De vliegtijd naar Egypte vanaf Amsterdam is zo’n 4 tot 5 uur.

2. Welke vliegmaatschappijen vliegen naar Egypte?
Egypt Air, Corendon, Transavia en TUI fly.

3. Wat is het tijdsverschil?
In Egypte is het 1 uur later dan in Nederland.