VesselFinder

Vesselfinder is net als MarineTraffic en Shipfinder een online applicatie waarmee gebruikers real-time informatie kunnen verkrijgen over de bewegingen van schepen en vaartuigen over de hele wereld. Het maakt gebruik van Automatic Identification System (AIS) gegevens, die door schepen worden verzonden om hun positie, snelheid en andere informatie te communiceren met nabijgelegen schepen en walstations.

Wat is VesselFinder?

Gebruikers van Vesselfinder kunnen zoeken naar specifieke schepen of de kaart raadplegen om de posities en details van schepen in verschillende gebieden te bekijken. Het platform biedt verschillende informatie over elk schip, zoals de naam, het type, de afmetingen, snelheid, koers en bestemming. Ook biedt het historische trajectgegevens, waarmee gebruikers de vroegere bewegingen van een bepaald schip kunnen volgen. Daarnaast biedt Vesselfinder functies zoals havenaankomsten en -vertrekken, scheepsfoto’s en een dienst voor vlootbewaking.

Wie gebruikt Vesselfinder?

Vesselfinder wordt veel gebruikt door maritieme liefhebbers, scheepsspotters, professionals in de scheepvaartindustrie en iedereen die geïnteresseerd is in het volgen en observeren van scheepsverkeer over de hele wereld. Het biedt een waardevol hulpmiddel voor het monitoren en analyseren van maritieme activiteiten, havenoperaties en scheepsbewegingen in real-time.