Alitalia inchecken

Alitalia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië. Met Alitalia kun je vliegen vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. De tickets zijn gekocht en de koffers zijn ingepakt. Eenvoudig inchecken thuis op de bank. Inchecken bij Alitalia kan op meerdere manieren: online en bij de incheckbalie.

Online inchecken bij Alitalia

Het makkelijkste van online inchecken is dat je het in alle gemak thuis kunt doen. Het is eenvoudig, je kiest een stoel en bagage en print de instapkaart uit. Op de luchthaven kun je doorlopen naar de gate. Online check-in is niet verplicht, je kunt ook altijd op de luchthaven langs de incheckbalie. Ga naar https://www.alitalia.com/nl_nl/check-in-search.html en vul je ticketnummer, voornaam en achternaam in.

Alitalia inchecken

Stoel reserveren
Tijdens het inchecken van je vlucht kun je een zitplaats kiezen na keuze. Voor meer beenruimte tijdens de vlucht heb je keuze voor meer comfort. Hier betaal je iets extra voor, afhankelijk van de duur van de vlucht.

Bagage
Ruimbagage mag in totaal niet groter zijn dan 158 cm (lengte + breedte + hoogte). Met maximaal een gewicht van 23 kg voor Economy Class. Reizigers van de Business Class mogen 2 x 32 kg meenemen. Een handbagage mag niet meer wegen dan 8 kg en niet groter zijn dan 55 x 35 x 25 cm.

Incheckbalie
Online inchecken bij Alitalia is niet verplicht. Je kunt natuurlijk op het vliegveld inchecken. Op Schiphol vind je de check-in balie bij Vertrekhal 1. Wees minimaal 60 minuten voor vertrek bij de gate.

Hoe werkt online inchecken bij Alitalia?

  • Bezoek de website Alitalia.com en volg de stappen om in te checken.
  • Heb je online ingecheckt en geen ruimbagage? Dan kun je met je boardingpass doorlopen naar de veiligheidscontrole en de gate.
  • Wil je op de luchthaven inchecken? Bij de balie op de luchthaven is het mogelijk met je paspoort.

FAQ
1. Hoe kan je inchecken bij Alitalia?
Inchecken bij Alitalia kan op verschillende manieren. Je kunt online inchecken via de Alitalia website, app en bij de incheckbalie op de luchthaven.

2. Wanneer kan je online inchecken?
Je kunt online inchecken 48 uur voor vertrek.

3. Wanneer moet je aanwezig zijn op de luchthaven?
Het wordt aangeraden om uiterlijk twee tot drie uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.

4. Wat is een boardingpass?
Dat is een instapkaart die je nodig hebt om in het vliegtuig in te stappen.