Alitalia inchecken

Alitalia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië. Met Alitalia kun je vliegen vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. De tickets zijn gekocht en de koffers zijn ingepakt. Eenvoudig inchecken thuis op de bank. Inchecken bij Alitalia kan op meerdere manieren: online en bij de incheckbalie.

Online inchecken bij Alitalia

Bij vluchten van Alitalia kan je vanaf 48 uur voor vertrek van de vlucht online inchecken. Reis je met alleen een handbagage, dan kan je na het inchecken doorlopen naar de veiligheidscontrole en gate. Thuis online inchecken is het makkelijkste en snelste manier. Online check-in is niet verplicht, je kunt ook altijd op de luchthaven langs de incheckbalie.

Hoe werkt online inchecken bij Alitalia?

  1. Bezoek de website Alitalia.com en klik op inchecken.
  2. Vul de boekingsnummer en achternaam.
  3. Controleer de vluchtgegevens, kies een stoel en bagage.
  4. Heb je online ingecheckt en geen ruimbagage? Dan kun je met je boardingpass doorlopen naar de veiligheidscontrole en de gate.
  5. Wil je op de luchthaven inchecken? Bij de balie op de luchthaven is het mogelijk met je paspoort.

Alitalia inchecken

Incheckbalie

Online inchecken bij Alitalia is niet verplicht. Je kunt natuurlijk op het vliegveld inchecken. De incheckbalies voor Alitalia vind je op Schiphol in Vertrekhal 1. Wees minimaal 60 minuten voor vertrek bij de gate.

Stoel reserveren

Heb je een favoriete stoel in het vliegtuig, bij het raam of gangpad? Reserveer je stoel tijdens het boeken, zodat je zeker weet dat je de beste plek hebt. Maar je kan ook op een later moment tijdens het (online) inchecken een stoel kiezen.

Bagage
Ruimbagage mag in totaal niet groter zijn dan 158 cm (lengte + breedte + hoogte). Met maximaal een gewicht van 23 kg voor Economy Class. Reizigers van de Business Class mogen 2 x 32 kg meenemen. Een handbagage mag niet meer wegen dan 8 kg en niet groter zijn dan 55 x 35 x 25 cm.

Veelgestelde vragen over Alitalia inchecken
1. Hoe kan je inchecken bij Alitalia?
Inchecken bij Alitalia kan op verschillende manieren. Je kunt online inchecken via de Alitalia website, app en bij de incheckbalie op de luchthaven.

2. Wanneer kan je online inchecken?
Je kunt online inchecken 48 uur voor vertrek.

3. Wanneer moet je aanwezig zijn op de luchthaven?
Het wordt aangeraden om uiterlijk twee tot drie uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten is het drie tot vier uur van tevoren aanwezig zijn.

4. Wat is een boardingpass?
Dat is een instapkaart die je nodig hebt om in het vliegtuig in te stappen.

Meer over (online) inchecken bij Alitalia vind je op: https://www.ita-airways.com/nl_nl/fly-ita/check-in/online-check-in.html.