Vlucht volgen Schiphol

Schiphol is één van de grootste luchthavens van Europa. Dagelijks vliegen er duizenden mensen via Schiphol naar de bestemmingen in de rest van de wereld. De luchthaven is constant in beweging, zowel het aantal reizigers die vliegen via Schiphol, maar ook het aantal vliegbewegingen. De luchthaven is voor Nederland economisch gezien belangrijk. Om de positie als belangrijke hub te behouden binnen de concurrerende luchtvaart wil Schiphol de komende jaren groeien. Er vliegen 90 luchtvaartmaatschappijen van en naar Schiphol.


Schiphol haalde in 2017 bijna vijfhonderdduizend vliegbewegingen waarmee het aan de plafond zit met start en landingen. Dit geldt ook voor het aantal bezoekers. Om deze redenen is Schiphol bezig met een nieuwe terminal en een nieuwe pier om het aantal bezoekers en het aantal vluchten aan te kunnen. De grote vraag is, hoe kan Schiphol op een veilige en duurzame manier groeien? Inwoners in de buurt van het vliegveld ervaren (meer) geluidsoverlast en voeren acties tegen de plannen om Schiphol verder te laten groeien. Omwonenden klagen ook over het aantal nachtvluchten. Om de geluidsoverlast te beperken is er een maximum gesteld aan het aantal vluchten, in vaktermen ook wel vliegbewegingen genoemd. Vliegbewegingen = als een vliegtuig start of land wordt dit gezien als één vliegbeweging. Het is de bedoeling dat Lelystad Airport vanaf 2020 Europese vakantievluchten overneemt van Schiphol.

Schiphol aankomst- en vertrektijden

Ga je op vakantie via Schiphol vertrek ruim op tijd. Ook wanneer je iemand moet ophalen bij Schiphol kun je het beste op tijd vertrekken van huis. Denk bijvoorbeeld aan files in de buurt van Amsterdam. Bekijk voordat je vertrekt nog even de Schiphol aankomsttijden.

Wat kun je op Schiphol doen?

Na het inchecken kun je van alles beleven op Schiphol. De voorzieningen en mogelijkheden op de luchthaven zijn breed. Verschillende winkeltjes, diverse plekken om te eten en drinken of voor het vertrekken nog even ontspannen.

Winkels
Op Schiphol heb je breed scala aan fashion en elektronica winkels. Even snel nog een cadeautje kopen? Geen probleem, ook die kun je kopen bij bijvoorbeeld See Buy Fly shop.

Eten en drinken
De bekende fastfoodrestaurants vind je allemaal op Schiphol zoals de McDonald’s en Burger King. Naast de koffiezaken als Starbucks heb je ook andere trendy bar’s waar je aan kunt schuiven.

Ontspannen
Even ontspannen of een powernap voordat je vertrekt is mogelijk in het Hotel Mercure en YOTELAIR. Mediteren en bidden is evenals mogelijk in het Stiltecentrum.